Educació posa solució a la distribució de mòduls prefabricats del CEIP Regina Violant d’Almassora

Padres-colegio-Violant-Almassora-Castellon_EDIIMA20151123_0603_5La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, mitjançant la Direcció territorial de Castelló, ha mantingut una reunió una reunió amb l’Ajuntament d’Almassora i la comunitat educativa del CEIP Regina Violant per solucionar la distribució dels mòduls prefabricats del CEIP Regina Violant fins que acaben les obres de construcció del nou centre.

El director territorial de la Conselleria, Robert Roig, ha analitzat els diferents espais actuals i per evitar ubicar en doble altura la sala de professorat -cap aula està dissenyada per estar en doble altura-, per augmentar l’espai destinat a menjador i per ampliar en dos aules més el centre prefabricat, ha plantejat una solució favorable a totes les parts.

Segons Robert Roig, «hem estat i estarem sempre al costat de la comunitat educativa del CEIP Regina Violant i volem que la col·laboració amb l’Ajuntament d’Almassora siga fluïda per aconseguir entre totes i tots desencallar totes les dificultats per poder construir aules dignes perquè són els xiquets i xiquetes del centre la prioritat de tothom».

D’una banda Educació assumira el cost de mòduls prefabricats destinats a fer un nou menjador que s’ubicaran a l’actual aparcament de la piscina coberta municipal. Per a fer-ho efectiu calia que l’Ajuntament d’Almassora acceptara aquesta proposta i adequara l’espai. S’ha confirmat que sí que es realitzarà i els nous mòduls per a un menjador més gran estaran activats per a l’octubre de 2017, que és quan més alumnes fan ús d’aquest servei per a tot el curs. Durant setembre, els alumnes que es queden al menjador tindran suficient espai a l’actual ubicació.

Al mes d’octubre, l’espai on està l’actual menjador es transformarà en dues aules i la biblioteca. De fet l’11 de setembre una deixes dos aules ja estarà activada. A més, la sala de professorat continuarà en la mateixa ubicació que estava.

Cal recordar que fa vora una dècada l’antic govern va prometre la construcció d’un nou centre educatiu i que des d’aleshores l’alumnat del centre assisteix a aules prefabricades. Amb l’arribada del nou Govern, aquest va ser un dels centres educatius d’urgència per a Educació, íntegrament en barracons, per a agilitzar el procés de licitació i execució de les obres del centre educatiu.

Acabat el procés de l’adjudicació de l’obra, l’empresa constructora que va guanyar l’adjudicació de l’obra va paralitzar de forma unilateral fa uns mesos la construcció per a exigir un augment de pressupost. Quan aquesta empresa es va presentar al concurs de la licitació era coneixedora del projecte i, per tant, de les condicions per a la construcció. L’empresa exigeix l’ampliació del pressupost en 1’2 milions d’euros.

Educació va encarregar un informe sobre la necessitat o no d’augment de pressupost de construcció. L’arquitecte municipal d’Almassora, que és també el director facultatiu de l’obra, va ser l’encarregat d’assumir la redacció de l’informe de modificat d’obra. Des del Servei d’Infraestructures de la Conselleria s’ha donat el vistiplau al modificat presentat pel director facultatiu de l’obra, però no més, perquè no hi ha cap raó tècnica que supose un augment major del pressupost. Per tant, Educació comunicarà a l’empresa constructora, la primera setmana de setembre, el modificat que es pot realitzar i aquesta té per a contestar 10 dies per a respondre si l’accepta o no.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.