El 130 Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’, reunix 20 bandes de tres continents

El Péndulo | Redacción.- La regidora de Cultura i presidenta del Comité Organitzador del CIMB, Glòria Tello, el director del Palau de la Música, Vicent Ros, el director titular de la Banda Municipal, Fernando Bonete, i els membres del Comité Organitzador del Certamen, Daniel Belloví i Vicente Revert, han presentat hui dimarts la 130 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, que es celebrarà del 21 al 24 de juliol al Palau de la Música de València.

Glòria Tello ha començat la seua intervenció destacant que la presentació al Mercat de Coón “no és casualitat, ja que ací començarà el precertamen el dilluns 18 de juliol, i fins al dimecres 20 es podran escoltar concerts a la plaça que hi ha al costat del balneari de les Arenes, a la plaça del Baró de Cortes a Russafa, a la plaça de Patraix, a la plaça del Mercat Central i a la plaça de la Mare de Déu”.

image-402417

De fet, ha afegit que “abans es feien concerts tan sols al Mercat de Colón, i hem volgut que isquera més encara fora de la seua seu, el Palau, perquè molts veïns i veïnes descobrisquen i tinguen la possibilitat de gaudir de la música de bandes”. A més la regidora de Cultura ha incidit en el fet que “gràcies a un gran esforç organitzatiu i humà, s’ha mantingut la qualitat artística i el caràcter internacional en tot el certamen, que és un dels més importants del món”.

També ha incidit Tello en el caràcter valencià “amb 12 bandes de la Comunitat que hi concursen, i també la gran presència en les invitades i del precertamen”, i respecte a les partitures obligades “hem de destacar Anem, d’Asins Arbó que va ser peça obligada en el centenari del certamen el 1986, i que és un compositor nostre al qual retem homenatge pel centenari del seu naixement”.

Per la seua banda, Vicent Ros s’ha mostrat molt satisfet perquè “este certamen és una plataforma de projecció de la nostra cultura i de la nostra ciutat en l’àmbit internacional. Sens dubte, València és terra de música”. A més ha afegit que “hem de potenciar més el valor educatiu de les bandes de música, perquè el començament d’un músic sovint és amb una banda, és per això que és fonamental que els donem suport i notorietat”. Per la seua banda, Daniel Belloví ha destacat “el profund caràcter internacional d’este certamen, tant per les bandes que hi concursen, les convidades, les obres obligades i pel precertamen”. A més, ha incidit en la importància internacional, ja que “juntament amb el concurs internacional de Kerkrade a Holanda, el nostre Certamen és el més important del món”. Fernando Bonete ha conclòs les intervencions dient que “per a la Banda Municipal és tot un plaer participar en este Certamen, que al ser tan longeu dóna peu a poder realitzar nombroses commemoracions. De fet en esta edició es retrà homenatge al compositor Miguel Asins Arbó, el gran folklorista simfònic”.

Presentación de la 130 edición del Certamen Internacional de Bandas de Música ' class=
image-402418

Hi participaran 20 bandes, 12 de la Comunitat Valenciana, 4 de la resta del territori nacional (d’Almeria, Ciudad Real, Conca i Madrid) i 4 estrangeres (de Bèlgica, el Japó, Portugal i Puerto Rico). Els horaris seran a partir de les 17.00 hores en les seccions tercera (dijous 21) i segona (divendres 22). I per a la primera (dissabte 23) i secció d’honor (diumenge 24), a partir de les 11.00 hores al matí, i 17.30 a la vesprada. Com a agrupacions convidades estaran Brass Band Zurich (Suiza), Ensemble de Flautas de Valencia, Banda Municipal de Barcelona i Banda Municipal de València.

Fialment, els membres del jurat elegits pel Comité Organitzador han sigut les directores d’orquestra Lucía Marín i Margarita Lorenzo de Reizábal, la compositora Cheryl Frances-Hoad i els compositors Miguel Ángel Roig-Francolí i Otto M. Schwarz.

El precertamen, del 18 al 20 de juliol

Quant al precertamen, es desenvoluparà del dilluns 18 al dimecres 20 de juliol, amb dos concerts diferents cada dia i sis localitzacions: El dilluns 18: al Mercat de Colón els francesos del Quartet Opus 333 actuaran a les 20.00, i a les 22.30, la Societat Musical Unió de Pescadors a la plaça que hi ha al costat del balneari de Les Arenes.

El dimarts 19, a la plaça del Baró de Cortes a Russafa, tocarà la Banda Jubilats Camp de Túria a les 20.00, i a les 22.30 hores a la plaça de Patraix la big band B3 del CIM de Benimaclet.

El dimecres 20, a la plaça del Mercat Central, a l’encreuament amb el carrer Palafox, tocarà la Banda de Massanassa a les 20.00, i a la plaça de la Mare de Déu, a les 22.30 l’Ensemble del Congreso Nacional de AETYB.

Les partitures obligades són: per a la Secció Tercera, Imperator Carlomagno, de Pere Sanz; per a la Secció Segona; Anem, de Miguel Asins Arbó; per a la Secció Primera; Synkretismos, de Jef Penders; i per a la Secció d’Honor, Poema Sanférmico, de José Vicente Egea, totes estes, composicions originals per a banda de música.

Bandes participants:

SECCIÓ TERCERA (21 JULIOL) 17.00 hores: Asociación Bade Música de Sorbas (Almería), Unio Musical Cultural d’Estivella (València), Banda Sinfónica Avanzada de Caguas (Puerto Rico), Aomori Prefecture High School Band (el Japó), Sociedad Musical “La Esperanza” de San Vicente del Raspeig  (Alacant) i Agrupación Musical Carrera Fuente San Luis (València). Convidada: Brass Band Zurich (Suïssa)

SECCIÓ SEGONA (22 JULIOL) 17.00 hores: Societat Musical l’Aliança de Mutxamel (Alacant), Banda de Música de Monçao (Portugal), Societat Musical Unió de Pescadors (València), Koninklijke Harmonie van Peer (Bèlgica) i Unió Musical Realense de Real (València). Convidada: Ensemble de Flautas de Valencia.

SECCIÓ PRIMERA (23 JULIOL) 11.00 I 17.30 hores: Sociedad Unión Musical Almoradí (Alacant), Unió Musical de Muro – Muro d’Alcoi (Alacant), Asociación Banda de Mica de Alcázar de San Juan (Ciudad Real), Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo (Conca) i Societat Musical l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna (València). Convidada: Banda Municipal de Barcelona

SECCIÓ D’HONOR (24 JULIOL) 11.00 I 17.30 hores: Agrupació

Musical Santa Cecilia Castalla  (Alacant), Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet (València), Banda Sinfónica la Lira de Pozuelo, Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Agrupación Musical Los Silos, de        Burjassot (València).

Invitada: BANDA MUNICIPAL DE VALÈNCIA

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.