El 62 per cent dels turistes s’allotja en hotels i només el 17 per cent en apartaments turístics

València Notícies | Redacció.- La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha explicat que amb l’objectiu de “definir” el perfil dels visitants que s’allotjen en apartaments turístics i realitzar un diagnòstic per a donar resposta efectiva a este fenòmem, des de la Delegació de Turisme s’ha dut a terme una enquesta a turistes que van visitar la nostra ciutat entre els mesos d’abril a maig del 2017.Turistas en la ciudad de Valencia.

Segons ha explicat la responsable de l’àrea de Turisme, este treball forma part de l’Estudi de Dimensionament de l’Oferta de Vivendes  d’Ús Turístic que s’està desenvolupant des de la seua delegació amb l’objectiu d’elaborar un pla de mesures d’ordenació i regulació urbanística. Gómez ha assenyalat que s’han realitzat 3.195 enquestes que suposen, per a un univers de 1.907.547 turistes anuals (dades Fundació Turisme València de 2016), un nivell de confiança del 99 per cent.

Els qüestionaris es van realitzar en quatre idiomes i en onze barris (El Mercat, El Carme, La Seu, Sant Francesc, La Xerea, La Gran Via, Arrancapins, Sant Pau, Ciutat dels Arts i els Ciències, Cabanyal-Canyamelar i Malva-rosa) que es troben en els sis districtes amb major afluència turística. Així en Ciutat Vella es van realitzar 1.692; en l’Eixample, 17; en Extramurs, 22; en Campanar, 43; en Quatre Carreres, 1.122 i en Poblats Marítims, 291.

El resultat va ser que la majoria dels enquestats (un percentatge del 62 per cent) s’allotja en hotels, mentres que només un 17 per cent opta per vivendes i apartaments turístics. Un 13 per cent s’instal·la en vivendes familiars o d’amics, un 6 per cent en hostals, un 2 per cent en albergs i un altre tant en càmping.

Perfil del turista d’apartament

A partir d’esta segona mostra, l’enquesta continua amb les 527 persones enquestades que estan en apartaments turístics, la qual cosa per a un univers de 163.700 viatgers allotjats en esta modalitat (dades de l’Enquesta d’Ocupació d’Apartaments de l’INE, 2016) oferix un nivell de confiança del 98 per cent. Així, el perfil d’este turista és home/dona de 35-65 anys, el 58 per cent tenen estudis universitaris, el 43,2 per cent ingressa entre 1000-2000 euros i el 32 per cent, entre 2000-3000.

Quant a la procedència, el 70 per cent són internacionals i provenen en un 21 per cent de Regne Unit, en un 18,4 per cent d’Itàlia i en un 16,8 per cent d’Holanda. El 29,9 per cent restant arriba de Madrid (42 per cent) i Barcelona (10 per cent). Quant al nombre de nits que passen en la ciutat, solen ser quatre (27,8 per cent) i tres nits (25,1 per cent) mentres que l’estada mitjana en hotels,en  data maig del 2017, va ser de 2,18. De fet,  en la seua majoria estes vivendes són llogades per dos persones (37 per cent) o quatre (22,3 per cent) o tres (19,3).

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.