El 80% de les empreses valencianes que reben una ajuda d’Ivace Internacional afirma que ha millorat la seua estratègia empresarial

València Notícies | Redacció.- El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha informat als representants dels sectors exportadors de la Comunitat sobre el Pla de Promoció Exterior de la Comunitat Valenciana, “un instrument importantíssim que ens va a ajudar a implementar millores en les polítiques de suport a la internacionalització”.

En l’acte s’han donat a conèixer les conclusions d’un estudi realitzat pel departament de Direcció d’Empreses de la Universitat de València a través del qual s’han analitzat les actuals polítiques i programes de suport a la internacionalització amb l’objectiu “d’adaptar-nos en tot moment a les necessitats de les empreses de la Comunitat en el marc de la planificació constant realitzada per aquesta Conselleria”, ha indicat. Rafa Climent, conseller de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Empleo.

En aquest sentit, Rafa Climent ha destacat que, des de la Conselleria d’Economia Sostenible es treballa següent tres línies fonamentals com són la participació de tots els agents, la col·laboració i cooperació i la planificació constant.

“El Pla Estratègic de Promoció Exterior és un exemple perfecte. És important diagnosticar per a poder planificar i a més, implementar a partir d’aqueix diagnòstic per a poder anar més segurs en qualsevol àmbit. Si som capaços de participar, cooperar i col·laborar i fer les coses des de la planificació, les coses ens aniran millor a tots en qualsevol àmbit”, ha destacat.

“Les polítiques que s’estan desenvolupant en matèria d’internacionalització són molt positives, estan donant resultats, però hem de ser crítics i millorar constantment. Les empreses han parlat, s’ha fet un diagnòstic clar, quines millores es poden realitzar i el més important és que naix d’a baix a a dalt,” ha explicat.

De les conclusions de l’estudi es desprenen que els programes més valorats per les empreses són els de suport econòmic i els de promoció exterior. En aquest sentit, és interessant destacar que el 80% de les empreses que han rebut una ajuda econòmica d’Ivace en matèria d’internacionalització admeten que aqueixa ajuda ha influït directament en la millora de la seua estratègia empresarial.

L’estudi ha comptat amb la participació tant de les Associacions Sectorials com de les pròpies empreses que han donat a conèixer les seues necessitats concretes i l’ús que realitzen dels programes de suport desenvolupats en l’actualitat per la Conselleria d’Economia Sostenible.

A l’acte han sigut convocats representants empresarials i d’entitats relacionades amb l’impuls a la internacionalització. Han estat presents el president del Consell de Càmeres, José Vicente Morata, la directora territorial de Comerç i ICEX València, Cristina Martínez, el president de la Càmera d’Alcoi, Enrique Ric i Ferrer, el president de l’Autoritat Portuària de València, Francisco Toledo i un bon nombre de representants de les associacions dels sectors més exportadors de la Comunitat.

Objectius del Pla

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que l’objectiu d’aquest pla ha sigut avaluar les polítiques públiques i donar veu a les empreses que són les que han estat utilitzant els serveis d’Ivace.

Parra ha assenyalat que “d’aquest estudi s’han extret les diferents línies estratègiques que s’han de treballar a partir del mes de setembre, no solament en l’Administració sinó en col·laboració amb la resta d’agents implicats en l’impuls a la internacionalització”.

Entre les conclusions de l’estudi destaca l’existència d’una mentalitat global en moltes empreses, fins i tot en les de recent creació que malgrat les limitacions de recursos estan orientades al mercat regional i mundial. A més, es recalca la rellevància de la cooperació i la necessitat d’ajudar a les empreses a desenvolupar capacitats per a cercar socis externs adequats i fomentar la creació de xarxes i de relacions internacionals.

També queda de manifest en l’informe la importància d’ajudar a la implantació comercial en l’exterior, així com facilitar l’accés al finançament.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.