El 93 per cent dels turistes d’apartament té una motivació cultural

València Notícies | Redacció.- La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat que l’objectiu de la visita a València de les persones que opten per allotjar-se en apartaments turístics “és el turisme, en un 93,3 per cent, i  té una motivació purament cultural”, segons l’Estudi de Dimensionament de l’Oferta de Vivendes d’Ús Turístic que està desenvolupant des de la Delegació de Turisme per a “elaborar un pla de mesures d’ordenació i regulació urbanística”.

D’esta enquesta realitzada als turistes que s’allotgen en apartaments turístics, es deduix que entre les activitats que exercixen els i les turistes, el 95 per cent es decanta per visitar monuments; el 90 per cent, per la Ciutat de les Arts i les Ciències; el 75 per cent anar a la platja; el 42 per cent visita el Bioparc i un altre tant per L’Albufera, entre les opcions més destacades. A més, per a desenvolupar estes activitats, el 40,8 per cent té previst gastar-se entre 30 i 100 euros al dia sense comptar allotjament, mentres que el 38,7 per cent, entre 60 i 100 euros.Turistas en una playa de València.

Altres dades reveladores d’esta enquesta és la localització de les estades. Així, es reflectix que la gran majoria de les estades es produïx en el centre turístic de la ciutat (55,4 per cent) amb major incidència en el barri de La Seu (23,1 per cent), El Carme (15,7 per cent), El Mercat (8,2 per cent) i Sant Francesc (8,4 per cent). Els altres barris fora del centre on s’ubiquen estes vivendes són Ruzzafa amb un 10,8 per cent i La Malva-rosa amb un 6,8 per cent.

Este treball de camp s’ha desenvolupat sobre 3.195 enquestes que suposen, per a un univers d’1.907.547 turistes anuals (dades Fundació Turisme València de 2016), un nivell de confiança del 99 per cent. Els qüestionaris es van realitzar en quatre idiomes i en onze barris (El Mercat, El Carme, La Seu, Sant Francesc, La Xerea, La Gran Via, Arrancapins, Sant Pau, Ciutat dels Arts i els Ciències, Cabanyal-Canyamelar i Malva-rosa) que es troben en els sis districtes amb major afluència turística. Així en Ciutat Vella es van realitzar 1.692; en l’Eixample, 17; en Extramurs, 22; en Campanar, 43; en Quatre Carreres, 1.122 i en Poblats Marítims, 291.

El resultat va ser que la majoria dels enquestats s’allotja en hotels, amb un percentatge del 62 per cent, mentres que només un 17 per cent opta per vivendes i apartaments turístics. A partir d’esta segona mostra, va continuar el qüestionari amb les 527 persones que digueren que estaven allotjades en apartaments turístics, la qual cosa per a un univers de 163.700 viatgers allotjats en esta modalitat (dades de l’Enquesta d’Ocupació d’Apartaments de l’INE, 2016) oferix un nivell de confiança del 98 per cent.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.