‘El abrazo’ en el Congrés dels Diputats

Valencia Noticias | Agencias.- Va néixer en la clandestinitat i ha passat 30 anys en els soterranis del Museu Reina Sofía, però des d’ahir el quadre ‘El abrazo’ (1976), de Juan Genovés, símbol de la Transició per la seva crida a la reconciliació entre els espanyols, s’exhibeix en les parets del Congrés dels Diputats.

El cuadro fue compuesto en 1976 en acrílico sobre lienzo.
image-296910

El Reina Sofia va aprovar al novembre la cessió en dipòsit del quadre, també conegut com a ‘Amnistía’, durant un període renovable de tres anys, satisfent així una iniciativa del ja exdiputat valencià d’Izquierda Unida, Ricardo Sixto, que va aconseguir el vistiplau de la Mesa del Congrés.

“Els que vam lluitar en la resistència teníem una idea fixa, la reconciliació dels espanyols”, ha assenyalat ahir el pintor valencià, durant l’acte d’inauguració, que ha presidit el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo. Aquesta obra va servir de base per al monument madrileny en memòria dels advocats assassinats al carrer Atocha el 1977, i mostra un grup de persones al moment d’abraçar-se.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.