banner_990x90_EFE (1)

El carrer del Salvador i l’eix d’Almodí fins Mestres també seran per als vianants

València Noticies | Redacció.- Quan queda poc menys d’una setmana per a la posada en marxa de la nova zona per als vianants a l’entorn de les Torres dels Serrans, la Regidoria de Mobilitat ha anunciat hui una última millora en el projecte, adoptada després d’atendre les demandes dels veïns de l’entorn del carrer del Salvador.

Consistirà en la conversió, també en zona per als vianants, dels carrers del Salvador, Almodí, Almirall i Mestres, de manera que este eix, a més de constituir un dels nous bucles de circulació que minimitzaran la longitud dels recorreguts que es realitzen per l’interior de l’entorn, gaudirà de totes les característiques i avantatges de la zona de vianants.

“Des de la regidoria de Mobilitat Sostenible i el Servici de Circulació i Transports ja es considerava esta possibilitat com un dels passos següents en el procés de recuperació i protecció del centre històric que estem duent a terme, però la demanda unànime dels veïns reclamant-la des de ja ens ha acabat d’animar a sumar l’actuació en este moment”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

La Concejalía de Movilidad Sostenible atiende la petición vecinal y amplía la zona peatonalizada del entorno de Serranos.
image-361326

Esta novetat no suposa un gran canvi en el flux de circulació previst, ja que en el bucle que comprenia estos carrers tan sols hi havia tres places de zona taronja que es traslladaran al proper carrer de l’Ermita de Sant Jaume, per la qual cosa la circulació solament estava justificada en el cas de residents. No obstant això, la conversió en zona de vianants permetrà que els carrers gaudisquen dels avantatges de les zones per als vianants, amb la retirada de bol·lards i l’extensió a estos carrers de la impossibilitat de circular i estacionar cap vehicle de motor que no siga de vehicles autoritzats (veïns, propietaris de places d’aparcament i comerciants acreditats i càrrega i descàrrega industrial de 7 a 11 del matí). Pel que fa exclusivament als vehicles autoritzats, el sentit de circulació serà com ja estava previst en l’actuació, i passarà a ser Salvador el carrer d’entrada a la zona.

Des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, Grezzi ha aprofitat per a subratllar la importància d’esta actuació, que suposa al seu parer la “conversió real de la zona en àmbit de vianants”, ja que “a partir del dimarts 3 no solament funcionaran com a zona de vianants els carrers dels Serrans, de la Corretgeria o del Salvador, sinó també els que abans es denominaven ‘de vianants’ sobre el paper però no funcionaven ni es respectaven com a tals”.

Més places legals per a motocicletes

En este sentit, el regidor ha subratllat que des del Servici s’està treballant per a establir aparcaments de motocicletes a l’entorn de la zona per als vianants (en els últims dies s’han creat desenes d’aparcaments de motos a Blanqueries i Comte de Trénor i se’n crearan més en els pròxims), de cara a donar una solució legal al massiu estacionament il·legal que fins ara s’ha produït a Ciutat Vella. “El repte és important”, assenyala el regidor, coneixedor de l’últim cens realitzat hui pel Servici de Circulació i Transports, i que xifra en més de 260 les motos estacionades il·legalment en l’entorn per als vianants de Ciutat Vella i a penes en 50 les que estan correctament, “però l’obligació de l’Ajuntament és vetlar pel compliment de la legalitat, per la qual cosa treballem perquè tot el món tinga les condicions més còmodes d’accessibilitat a la zona, encara que respectant per damunt de tot les normes de convivència que ens hem marcat entre tots”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.