El centre ocupacional de la Diputació comença a rebre els usuaris de la xarxa de la Generalitat

La diputada de Inclusión Social, Rosa Pérez Garijo, y el Director General de Diversidad Funcional, Antonio Raya. Firma convenio Diversidad Funcional foto_Abulaila (3)El Centre Ocupacional (Escola) de la Diputació de València ja ha rebut els cinc primers usuaris derivats de la xarxa per a l’autonomia i la dependència de la Generalitat. Gràcies a la cooperació entre ambdues administracions, el centre aconsegueix 49 beneficiaris, de les 60 places disponibles, i espera rebre un major nombre després d’incloure-ho en el sistema de sol·licituds.

“Era inadmissible que en l’Escola hagueren places vacants, mentre que la Generalitat té llistes d’espera”, ha explicat la delegada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo. La diputada ha celebrat la imminent cobertura de places del centre, situat en el barri de La Fontsanta, després del pacte amb la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. En les seues paraules, “amb la formalització d’aquest acord hem garantit la continuïtat del centre i possibilitat l’ampliació de places i de plantilla”.

“Estem atenent moltes visites que volen conèixer el centre per a sol·licitar-ho el curs que ve, i ens començaran a arribar més usuaris a partir d’ara ja que s’ha afegit el centre en el sistema de sol·licituds”, ha avançat Antonio Muñoz, director de la institució.

 

La labor del centre ocupacional

 

El Centre Ocupacional Escola, que està situat en el Complex Educatiu Misericòrdia, presta un servei diürn dirigit a persones adultes amb diversitat funcional intel·lectual, en edat laboral i legalment reconegudes com a tals. Les seues funcions fonamentals són proporcionar-los ocupació terapèutica per al seu ajust personal, tècniques professionals per a la integració laboral i activitats de convivència per a la incorporació social. Disposa d’un màxim de 60 places, i l’objectiu de l’aprovació de l’acord és que el centre arribe a la seua màxima capacitat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.