El congrés Smart Cities situa a València com a bressol de la futura transformació urbana

• El 7 i 8 de juny, La Marina de València acollirà el congrés Smart Cities for Smart Citizens.
• Comptarà amb la presència d’experts mundials en l’anàlisi de les urbs perquè les persones siguen el vertader centre de la seua transformació.
• Charles Landry, Michael Bletsas, Francis Pisani, Montserrat Pareja-Eastway i Maryam Karimi, entre els nombrosos ponents.

La Marina desde el Veles
València, 26 d’abril 2018- . Durant els pròxims 7 i 8 de juny, València serà l’epicentre de l’anàlisi de la transformació tecnològica de les nostres ciutats. Una transformació que ha de passar, necessàriament, per l’apoderament de les persones. Açò serà possible gràcies al congrés Smart Cities per Smart Citizens, iniciativa desenvolupada per the Hub, factoria d’idees d’origen valencià, especialitzada a connectar empreses i organitzacions amb la cultura i la innovació, i La Marina de València. La iniciativa s’emmarca en el programa de La Marina de València Living Lab, un ecosistema experimental obert, basat en els processos de creació col·lectiva per a dissenyar un espai públic inclusiu i innovador.

L’esdeveniment reunirà a una completa sèrie d’especialistes acadèmics de prestigi, especialitzats en Smart Cities, que posaran l’accent en la necessitat de no oblidar a l’ésser humà en l’evolució de les nostres urbs. Per a açò, un grup d’empreses compromeses amb la innovació urbana i gestors públics capdavanters de nous projectes urbanístics, reflexionaran sobre la importància de dissenyar ciutats intel·ligents on el ciutadà siga el protagonista.

Entre l’elenc de ponents destaca Charles Landry, autor del llibre The Creative City: A Toolkit for Urban Innovators. Landry és un expert internacional en l’ús de la imaginació i la creativitat per al canvi urbà. El seu treball se centra en la cultura com a eix per a enfortir i revitalitzar l’economia d’una ciutat i per a millorar la confiança dels ciutadans en la seua urbs.

Així mateix, el congrés comptarà amb Michael Bletsas, Director de Computació del MediaLabMIT, un dels laboratoris científics més prestigiosos del món on diàriament els seus investigadors treballen dissenyant tecnologies perquè els ciutadans puguen construir un futur millor, i amb Francis Pisani, especialista en Smart Cities i escriptor de llibres especialitzats en les ciutats intel·ligents, en la influència de les noves tecnologies en la societat, de les xarxes socials i culturals. Es tracta d’un històric periodista, columnista en Le Monde i El País. També ha sigut Professor de la Universitat de Berkeley i la Universitat de Stanford.

Entre la resta de ponents, també cal remarcar la presència de Montserrat Pareja-Eastway, professora Titular d’Universitat del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona. Actualment és la coordinadora del Grup de Recerca sobre “Creativitat, innovació i transformació urbana”. A més, participarà Maryam Karimi, investigadora en disseny, polítiques i plans urbanístics de la Universitat Politècnica de Milà i acadèmica visitant de la University College de Londres.
Per la seua banda, Antonio Ramos Murphy, expert en polítiques culturals i gestor cultural amb quasi dues dècades d’experiència en institucions i organitzacions culturals públiques i privades de Canàries. Mentre que Pau Rausell és economista, doctor i professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València. Des de 1997 és director de l’Àrea de Recerca en Economia Aplicada a la Cultura del mateix departament (ECONCULT).

Sobre the Hub

the Hub és una factoria d’idees i propostes per a empreses que les connecta amb la innovació artística, tecnològica i científica. Es tracta d’una iniciativa única i independent que pretén posar a València a nivell europeu mitjançant la producció, gestió i difusió d’accions i continguts innovadors que tenen lloc en la convergència de l’àmbit cultural, tecnològic i empresarial.

Sobre La Marina de València

La Marina de València és el front marítim dels valencians i valencianes, l’antic port de la ciutat, convertit en un espai públic d’un milió de m2 obert a la innovació i la nàutica.
La Marina de València Living Lab és un espai d’experimentació urbana que, al costat d’altres projectes d’atracció de capital intel·lectual, contribuiran al desenvolupament econòmic de la Marina des de la innovació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.