El Consell de la Joventut: ‘Aquesta és la Llei de Joventut que més s’assembla a la que volem’

L’organisme que representa a les organitzacions juvenils valora positivament la nova Llei de Polítiques Integrals de Joventut que s’ha aprovat hui a Les Corts.

20171025_154259
Les Corts Valencianes han aprovat la Llei de Polítiques Integrals de Joventut, un text que regula les polítiques de joventut, i marcar les línies per a desenvolupar actuacions en matèria de participació i associacionisme juvenil, i també regula al Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV). Aquest organisme ha participat de forma activa en el procés d’elaboració de la Llei. ‘Es tracta d’una Llei que ens afecta directament, no només perquè regula el nostre funcionament, sinó perquè també posa les bases per afavorir les accions de l’administració cap a la joventut valenciana’ remarca Pilar Blasco, secretària del CJCV.
Des del CJCV valoren positivament el procés d’elaboració de la llei. ‘S’ha tingut en compte la nostra veu des del principi, i moltes de les nostres propostes i posicionaments estan reflectits al text’, afirma Blasco. De fet, el Consell de la Joventut afirma que la seua participació ha sigut determinant. ‘ Gràcies al paper actiu del CJCV en la seua elaboració, aquesta llei parla dels drets dels joves, de la corresponsabilitat de l’administració per fer-los efectius, d’uns plans de joventut planificats i amb els recursos suficients, i que ens reconeix al Consell de la Joventut com a interlocutor preferent en matèria de joventut, també facilitant el nostre funcionament’.
Pilar Blasco també destaca que no totes les propostes del CJCV van ser incloses per part de l’Institut Valencià de la Joventut. ‘Totes les propostes que van quedar fóra les vam presentar, una vegada el text va entrar en Les Corts Valencianes, a través de 15 esmenes que vam fer’. Els grups parlamentaris han acceptat i incorporat al text 12 d’aquestes propostes.
‘Valorem positivament el procés en Les Corts, ja que quasi tots els nostres plantejaments han sigut finalment incorporats al text’. ‘No obstant això – remarca Blasco – considerem lamentable el to del debat de hui en Les Corts, on s’ha aprofitat per ficar els interessos partidistes per damunt de les polítiques, i que ha fet perdre l’ambient de consens que s’havia viscut durant el procés i que aquesta llei es mereix. Hui havia de ser un dia on les polítiques de joventut foren les protagonistes’.
Des del Consell de la Joventut es faciliten del resultat final del text: ‘Aquesta Llei de Joventut és la que més s’assembla a la que volem, per tant hui és un dia de celebració. No obstant, seguiment reivindicant els punts que han quedat fóra en el futur’ conclou Blasco.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.