El Consell donarà compte el divendres en Les Corts de l’incendi de Llutxent

imagen (1)La Diputació Permanent de les Corts Valencianes es reunirà este divendres perquè el Consell done explicacions de la gestió de l’incendi declarat a principi de mes a Llutxent, que va arrasar 3.270 hectàrees de superfície en set termes municipals.

Així ho ha acordat este dimarts la Junta de Portaveus, després que el grup popular haja demanat la compareixença del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a donar compte d’aquest sinistre, que, al seu judici, ha posat en evidència “la falta de gestió i la improvisació” del Consell.

La iniciativa ha comptat amb el suport de Ciutadans i de Podem, que veu oportuna la compareixença del president per a “no perdre ni un dia” a evitar este tipus de catàstrofes, mentre que el PSPV i Compromís no la veuen necessària ni urgent.

Puig ha confirmat en Twitter que el divendres compareixerà en Les Corts per a posar en valor la gestió d’Emergències de la Generalitat i la bona coordinació de tots els cossos i Administracions en l’incendi.

La portaveu parlamentària del PP, Isabel Bonig, ha lamentat que haja hagut de ser el seu grup el que haja demanat esta compareixença davant la falta d’iniciativa del Govern valencià.

Bonig ha assegurat que espera que el Consell porte a les Corts “un paquet de mesures concretes per a pal·liar el mal patit” per les persones que han perdut les seues cases en eixe incendi, i ha avançat que si les mesures plantejades són factibles i van acompanyades de pressupost, el PP les recolzarà.

El portaveu socialista, Manolo Mata, veu “innecessària” la compareixença però creu que una vegada aprovada serà positiva, i ha avançat que el ple del Consell aprovarà dimarts que ve mesures per a temperar els danys causats pel foc.

Mata ha defensat la “gran coordinació” existent entre els mitjans d’extinció i ha destacat que veient el que ha passat a Califòrnia i Grècia este estiu, la gestió en la Comunitat Valenciana ha sigut “impecable”, doncs, al seu judici, “tot el que es paga amb diners és barat”.

Ha lamentat que es porta “un retard important” en l’aplicació de mesures de prevenció; ha advocat per continuar treballant sense buscar culpables, i s’ha mostrat convençut que es trobarà una solució legal per a incorporar als bombers forestals.

Per a Compromís, esta compareixença no era urgent perquè sol realitzar-se quan acaba la campanya d’estiu.

El diputat de la coalició Juan Ponce ha recordat que en 2012, amb el govern del PP, es van cremar 29.000 i 19.000 hectàrees en un cap de setmana, i ha assenyalat que en aquest cas s’han cremat cases situades al costat del bosc que “no tenien les mesures aprovades fa 20 anys” per a aquest tipus d’habitatges.

“Si les urbanitzacions hagueren tingut eixes mesures segurament eixes cases no s’hagueren cremat”, ha assegurat, i ha afirmat que la responsabilitat de complir amb eixes mesures és dels propietaris dels habitatges i subsidiàriament dels municipis, que han de tindre el seu pla de prevenció d’incendis aprovat.

Podem ha donat suport a la compareixença perquè “no es retarde en el temps” la possibilitat d’abordar no solament la gestió de l’incendi de Llutxent sinó també les polítiques de prevenció i els mecanismes de coordinació dels diferents cossos de bombers de la Comunitat.

Ciutadans també ha recolzat la proposta perquè considera que les actuacions del Consell en la neteja i manteniment de les muntanyes no està donant els seus fruits ja que, segons ha dit la seua portaveu, Mari Carmen Sánchez, les muntanyes estan “més brutes”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.