EL Consell local de migració e interculturalitat condemna les actituds i accions xenòfobes

Particitacion-Valencia-Comu-Neus-Fabregas_EDIIMA20170915_0694_4El consell Local de Migració i Interculturalitat municipal ha emès un comunicat de rebuig i condemna davant la situació xenòfoba que es va fer viral en les xarxes socials, protagonitzada pel personal d’un restaurant de la platja de la Malva-rosa. El consell ha demanat la intervenció de Fiscalia de València per a investigar un presumpte delicte d’odi.

El Consell Local de la Migració i Intercultural de València, del que formen part unes vuitanta entitats de persones migrants i entitats de suport a la migració i refugi, juntament amb l’Ajuntament de València a través de la seua regidoria de Migració i Cooperació, ha sigut coneixedor dels fets que a través d’un vídeo difós per xarxes socials es va fer viral i que mostrava el maltractament xenòfob que rebia una persona migrant per part del personal d’un restaurant situat en la platja de la Malvarrosa, quan acudia al mateix per a canviar els diners que havia obtingut com a aparcacotxes a la zona.

Davant açò des del Consell apunten en el seu comunicat que volem expressar «la nostra màxima condemna pels referits fets tan deplorables que mostren la pròpia condició de qui els ha realitzat». Igualment, volem denunciar, «com en altres ocasions ja hem manifestat, que no són fets aïllats, que són freqüents les actituds i comportaments xenòfobs i racistes cap a les persones migrants, els qui les pateixen cada dia en la ciutat de València, en diferents espais i àmbits, arribant fins i tot en determinades ocasions a agressions greus, i que esta realitat ratifica la necessitat de canviar les polítiques estatals relacionades amb la migració, millorar les accions que a nivell autonòmic i local s’estan duent a terme per a una més que necessària convivència intercultural i aprofundir i ampliar les estratègies existents de prevenció i conscienciació contra el racisme i la xenofòbia».

Per açò, sol·liciten en el comunicat que «la Fiscalia òbriga les diligències corresponents d’ofici per a la investigació dels fets com a presumpte delicte d’odi». La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana, suscribeix este comunicat expresant que «actituts racistes no son benvingudes en esta ciutat i seguirem treballant per una ciutat solidària e intercultural»
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.