El Consell potenciarà l’educació ambiental des d’una perspectiva politica transversal

sep_5_fotos_educacion_ambiental
image-249917
Les conselleries d’Educació i Cultura i d’Agricultura i Medi Ambient han encetat una tasca de coordinació per tal de dur endavant politiques efectives i participatives d’educació ambiental, que compten amb el suport de tota la comunitat educativa i de les institucions implicades.

Es tracta de potenciar l’educació ambiental des d’una perspectiva política transversal, la mateixa que aquest Consell aplica en altres àmbits de la seua competència. En la primera reunió de ambdues administracions, en les que han participat quatre directors generals de les dos institucions, junt al sotssecretari d’Educació, Josep Vidal, s’han plantejat temes tan diversos com ara la inclussió de matèries de medi ambient i sostenibilitat en els currícula, difussió, formació i incentius docents, increment de les possibilitats organitzatives i també promoció d’activitats fora de l’aula, tot aprofitant les instal.lacions de la Conselleria de Medi Ambient.

Els directors participants en la reunió foren Joaquín Carrión, (Centres i Personal Docent),
Marina Sánchez (Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial), Delia Álvarez (Prevenció d’Incendis Forestals), Antoni Marzo (Medi Natural i Qualitat Ambiental).

Les liníes de treball abordades aprofitaran sinergies i optimitzaran recursos para conformar un ambiciós Pla que les dues administracions estan disposades ja a dissenyar, aprofitant les estratègies ja elaborades, les instal.lacions i els materials disponibles i noves actuacions que comencen ja a preparar-se.

De manera immediata es facilitarà un guió de recursos disponibles per a que els ensenyants puguen considerar-los ja en la programació didàctica de l’actual curs, amb la idea de complementar-ho i millorar-ho de cara als propers, comptant amb més temps i mitjans.

Aixi mateix, s’establirà una col.laboració especial amb els centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIREs) per optimitzar la formació del professorat i promocionar materials i activitats disponibles, en el marc d’una planificació integral elaborada amb la colaboració de les dues conselleries i oberta a les iniciatives i organitzacions del professorat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.