El Consell prima per primera vegada criteris socials al contractar la neteja

Oltra insiste en que el Consell recurrirá el decreto que prioriza el valenciano y critica que el PP generEl ple del Consell ha autoritzat este divendres l’acord marc per a la contractació centralitzada dels servicis de neteja de la Generalitat i el seu sector públic, en el que per primera vegada a Espanya primarà a empreses amb plans d’igualtat entre hòmens i dones, o la contractació de persones en risc d’exclusió.

Així ho ha explicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple, en la que ha precisat que este acord marc es dividirà en quatre lots (u per província més la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre) , amb un pressupost de 10’7 milions d’euros anuals i un termini d’execució de dos anys, prorrogable un més.

Ha precisat que, amb caràcter pioner a Espanya, en la selecció de les empreses es donarà prioritat a criteris socials, com la contractació de dones en situació de violència domèstica, i també a criteris mediambientals, lligats a l’ús de materials i maquinària que afavorisquen un menor impacte en el medi ambient i en la salut.

Oltra ha afegit que el procediment perseguix, així mateix, l’optimització dels recursos públics, al fer per mitjà de la Central de compres una contractació que fins ara cada centre feia de manera particular, aconseguint una major eficiència, millors condicions econòmiques i una simplificació dels tràmits burocràtics.

Així mateix, s’afavorirà la participació de la xicoteta i mitjana empresa al fixar uns requisits de solvència més ajustats, així com la lliure competència, ja que no determina un nombre màxim d’adjudicataris.

A més de les Conselleries i del sector públic instrumental, s’han adherit a este acord marc de forma voluntària institucions com el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Consell Jurídic Consultiu i el Consell Valencià de Cultura (CVC) .

Este acord marc en matèria de neteja homogeneïtzarà la contractació d’este servici en la Generalitat i afecta aproximadament 440 instal·lacions, de les que 123 són de la província d’Alacant; 74 de la de Castelló; i 243 de la de València.

D’altra banda, el ple del Consell ha autoritzat el tercer acord marc per a contractar per mitjà de la Central de Compres el subministrament d’energia elèctrica en els punts de consum de l’Administració de la Generalitat, les seues entitats autònomes i ens del sector públic, amb una previsió d’estalvi mitjà del 5 % en cada una de les licitacions.

L’acord ix a licitació amb un valor estimat anual de 62 milions d’euros, però tenint en compte les pròrrogues (la duració és d’un any ampliable a un altre) i les possibles modificacions (que s’ha estimat que puguen arribar a ser del 15 %) , el valor total podria ascendir a 133,3 milions.

Nou entitats s’adherixen a este acord, entre les que, per primera vegada, hi ha un ajuntament (El Puig) , una mancomunitat (horta Nord) i tres òrgans estatutaris (CVC, Sindicatura Comptes i Síndic Greuges) . També s’han adherit l’Agència Antifrau, Divalterra i el Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Castelló.

Els plecs establixen com a novetat que els contractes iguals o inferiors a 2 milions de kilowatios seran necessàriament de fonts d’energia verda, i per primera vegada les empreses subministradores rebran més puntuació en la valoració quant major percentatge d’energia procedent de fonts netes oferisquen.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.