El Defensor del Pacient exigeix destitucions pel cas del jove de 385 kg

El joven Teófilo durante su estancia hospitalariaL’associació El Defensor del Pacient ha sol·licitat la destitució “immediata” dels responsables de l’Hospital de Manises davant el “vergonyós circ” ocasionat al seu judici amb el trasllat del pacient Teo Rodríguez, que pateix obesitat mórbida.

La família del jove valencià de 385 quilos ha denunciat a aqueix hospital pel “risc” que va patir durant el seu trasllat en un camió després de donar-li l’alta, mentre el centre hospitalari assegura que estan posant “tots els mitjans” per a un “cas excepcional”.

En arribar a Turís, on resideix, Teo va començar a sentir-se malament, li va baixar la saturació d’oxigen i va tornar a patir una insuficiència respiratòria, per la qual cosa va haver de ser novament traslladat a l’Hospital de Manises, on es troba en aquests moments.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han informat que el pacient es quedarà en l’Hospital de Manises fins que es trobe “una solució en la qual s’està treballant”.

En aquest sentit, el Defensor del Pacient ha criticat en un comunicat “el sofriment gratuït” que l’hospital ha ocasionat al pacient i a la seua família i ha assegurat que “si ara miraculosament ja hi ha solució per a ell, abans també la hi havia entre altres haver-li intervingut quan va arribar a 200 quilos”.

Així mateix, l’associació recorda que “els pacients amb obesitat mórbida aguanten una llista d’espera de sis anys, arribant alguns al suïcidi al no poder suportar la falta de qualitat de vida”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.