El festival VESOS porta de nou a Las Naves propostes culturals, gastronòmiques i de sostenibilitat

El Péndulo | Redacción.- La cultura, la sostenibilitat i la gastronomia de quilòmetre zero es donaran cita a Las Naves en la segona edició del festival VESOS – València Escena Sostenible els pròxims 6 i 7 de maig. Concerts de tot tipus, xarrades, tallers, exposicions i food trucks tindran cabuda una vegada més en dos jornades que començaran al matí i conclouran a la vesprada-nit. El festival, que comptarà amb la col·laboració d’EMT València, es tornarà a desenvolupar en els diferents espais que oferix el Centre d’Innovació Urbana de la nostra ciutat, tant a l’aire lliure com a l’interior.

VESOS se centrarà de nou en la conscienciació mediambiental, el canvi climàtic i la sostenibilitat. En el programa es troben propostes de trobades com Projecta València Cap a 2030, on coneixerem els objectius de desenvolupament sostenible a la ciutat de València, així com xerrades al voltant de la sostenibilitat a càrrec de Diploma DESEEEA, de la mobilitat, amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, o de l’alimentació sostenible, amb Veganizer España. Climate Europe també tractarà el canvi climàtic i les seues implicacions a València, i Climate-KIC explicarà com fer que una idea de negoci verd es convertisca en realitat.El Centro de Innovación acogerá la segunda edición los días 6 y 7 de mayo.

Els tallers de sensibilització seran enguany també un gran focus d’interés per a VESOS. De caràcter gratuït i per a adults, versaran sobre reciclatge i sostenibilitat. Es realitzarà un taller cada jornada del festival: el primer, sobre el problema dels plàstics a les platges i la importància del reciclatge, dut a terme per l’Associació BIOagradables; el segon, a càrrec de CKAA (Associació d’Alumnes del Climate-KIC), tractarà de fomentar la consciència sobre el canvi climàtic a través de la fabricació de llums LED amb materials reutilitzables. Paral·lelament es durà a terme durant tot el festival un taller de plantació de llavors a càrrec de l’Associació La Codolla.

La proposta cultural entorn de la qüestió de la sostenibilitat es completarà amb l’estrena de Nugant cordes, un documental de Mayte Fornes i Juan Arocas sobre el retorn al contacte amb la terra i l’horta, i les exposicions artístiques “Biosferes” (Marco Ranieri), “Geografies emocionals” (Raquel Clausi) i “Terra Herma” (Col·lectiu LAPASSA).

Enguany, VESOS tornarà també a presentar una mostra de l’escena musical valenciana a partir de la diversitat dels seus grups. Els concerts gratuïts al pati gran de Las Naves comptaran amb la presència de grups com El Emperador, Lígula i Meridian Response –guanyadors de l’últim Sona la Dipu–, Our Next Movement –referents del rock instrumental, que presentaran el seu primer disc–, Salfvman –que s’estrenen enguany al Primavera Sound–, Chesterton i també grups de músics ja consolidats com The SaltitoS o Swing From The Bottom.

Precisament el swing tindrà enguany, de nou, un paper protagonista en la música en directe de VESOS. A més de Swing From The Bottom, la nova edició del festival comptarà amb la presència de Tumba Swing –el projecte en solitari de Don Rogelio J–, de propostes íntimes com Ona Nua, del folk pop de GEM i d’Emma Get Wild, i dels dos grups guanyadors del concurs Pasa el Micro de La N Flotante. VESOS organitzarà també per a la nit del dissabte 6 de maig a la sala La3 Club (c/ Pare Porta, 3) els concerts d’Amatria, Baywaves, Bearoid i Navvier.

Mercat sostenible i gastronomia de proximitat

El festival comptarà amb un mercat sostenible d’artesania, roba i gastronomia, distribuït als dos patis exteriors del recinte i amb la participació de cooperatives, empreses implicades amb la mobilitat sostenible, associacions, grups ecologistes i agricultors ecològics. També hi haurà espai per a les startups mediambientals participants en el programa de generació d’ocupació verda de Climate-Kic.

Pel que fa a la gastronomia, VESOS redundarà en el concepte del menjar sa i ecològic a partir de food trucks de proximitat, amb productes artesans, cervesa, vins i licors, etc.

Vesets i programació infantil

Tal com ja s’organitzà l’any passat, VESOS té clar que la cultura i la sostenibilitat són qüestions que concernixen tota la família, per la qual cosa també hi haurà programació dedicada especialment als més xicotets i xicotetes: VESETS. Tindran teatre musical (La historia de Superbús y Superbusina) i de titelles (Draco, el drac curiós), contacontes (L’autobús roig de l’EMT), un taller i una festa a càrrec de Críos And Roll. Totes estes activitats són d’horari matinal i de caràcter gratuït.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.