El gerent d’una empresa de la Diputació de València dimiteix per haver carregat gin-tònics i whisky a l’erari públic

divalterra-diputacio-valencia-victor-sahuquillo_1705039706_35980517_651x366
image-440012
El cogerent de l’empresa pública Divalterra –dependent de la Diputació de València–, Víctor Sahuquillo, ha presentat aquest dimecres la seva dimissió “irrevocable” del càrrec i ha pagat les dietes de dinars amb gin-tònics i whisky que va carregar a l’erari públic i per les quals diferents partits polítics havien demanat la seva dimissió en els últims dies. Sahuquillo ha lamentat que “per un error personal” que assegura que ha assumit “des del primer moment” s’hagi “orquestrat” per determinats partits polítics una campanya en contra seva.

Segons ha pogut saber Europa Press, Sahuquillo ha pagat dietes per 252 euros i ha presentat el seu cessament i la seva decisió d’abandonar el càrrec. Ha comentat que no ha comès “cap irregularitat”, però que ha decidit abandonar el càrrec “perquè no se segueixi utilitzant aquest assumpte per intentar perjudicar la imatge i el projecte polític que representa el president de la Diputació Jorge Rodríguez”.

“Lamento que per un error personal que he assumit des del primer moment i he esmenat quan ha estat possible, s’hagi orquestrat per part de determinats partits polítics una campanya inquisitorial en contra meva”, ha subratllat Víctor Sahuquillo.

El fins ara cogerent de Divalterra –l’antiga Imelsa (investigada judicialment per irregularitats en els contractes)– ha presentat una carta d’acomiadament al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en la qual diu ser conscient dels “errors” que ha comès durant l’exercici del seu càrrec en Divalterra.

Sobre aquest tema, indica que la seva “màxima prioritat des del primer moment” ha estat “demanar perdó” per això i “mostrar la meva màxima predisposició per solucionar-los”. No obstant això, lamenta que durant aquestes últimes setmanes ha sofert “en primera persona una campanya orquestrada per partits polítics amb la finalitat d’equiparar uns determinats errors amb delictes, i així rendibilitzar-ho políticament”.

“No tots som iguals”

“Haig d’assumir les responsabilitats polítiques derivades dels meus actes, però en cap cas puc permetre que el PP extregui de tot això la conclusió equívoca que tots som iguals”, subratlla Sahuquillo, qui afegeix: “No enumeraré tots els casos pels quals estan sent investigats pels tribunals. No em correspon a mi”. No obstant això, assenyala que la seva “consciència” no li permet que “sobre els errors que jo he comès es construeixi un relat que tapi aquells que veritablement s’han d’enfrontar a la justícia”.

“Agraeixo la confiança dipositada en la meva persona però crec que és imprescindible que procedeixis al meu cessament. Ningú pot utilitzar els errors que hagi comès per amagar-se de les seves responsabilitats”, manifesta en la missiva.

Dietes poc ètiques

El passat 18 de novembre es va donar a conèixer que un informe d’un auditor intern de Divalterra que va detectar “incidències” en l’actual gestió de l’ens i va qüestionar, entre altres assumptes, fraccionament de contractes i la inclusió de begudes alcohòliques com a dietes, que apuntarien a Sahuquillo, segons va denunciar el PP en la Diputació.

El president de la Diputació de València va assenyalar aquest dimarts que no veia “cap motiu objectiu” perquè Víctor Sahuquillo “no pugui estar” en la nova etapa de l’empresa pública que està plantejant la corporació provincial perquè pot haver comès “una malaptesa” amb les factures de les seves dietes però no hi ha hagut “corrupció”.

Per la seva banda, Compromís va avançar el passat mes de novembre que exigiria a la Presidència de la corporació provincial posar “punt final” a les pràctiques que va revelar l’informe de l’auditor en Divalterra.

De la mateixa manera, Esquerra Unida i València en Comú –socis del PSPV i Compromís al govern de la Diputació de València– van expressar aquest dimarts el seu “malestar” per “els últims escàndols” relacionats amb l’empresa pública i per “com s’està actuant”. Per això, van advertir que el camí que s’ha de seguir és la liquidació de Divalterra, assumint la Diputació els serveis i el personal de l’empresa, especialment quant a les brigades forestals.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.