Foment accedeix a la petició de Valencià i Catalunya de nomenar un coordinador per a les obres del corredor mediterrani

ximo-puig-foment-inigo-serna_1705039698_35979624_4000x2977
image-440015
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimecres que el seu departament nomenarà pròximament un coordinador de les obres del corredor mediterrani per tal que els territoris per on discorre aquesta infraestructura pugui tenir informació “de primera mà” de com van els treballs i les obres. Així ho ha anunciat el titular de Foment després de reunir-se amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, dins de la ronda de contactes que està mantenint el ministre amb els diferents governs autonòmics.

De la Serna, que durant tota la jornada ha pogut conèixer de primera mà les reivindicacions del govern valencià i la patronal autonòmica pel que fa a infraestructures i l’evolució de les obres del corredor en el tram Castelló-València, ha assenyalat que Foment està treballant en el nomenament d’un coordinador per al corredor mediterrani; una figura que els governs de Valencià i Catalunya –amb el qual es reunirà previsiblement el 4 de gener, segons ha avançat– i els empresaris de tots dos territoris fa temps que reclamaven. Una petició que fins ara no havia estat atesa per la llavors ministra Ana Pastor.

Malgrat l’anunci, el ministre no ha pogut concretar ni quan ni qui serà aquesta persona que ocupi el càrrec de coordinador de les obres atès que, segons ha explicat, actualment el ministeri està estudiant “quin rang ha de tenir aquesta figura”.

Escurçar els terminis

El ministre de Foment ha assenyalat que després d’un any de govern en funcions durant el qual “no s’han pogut resoldre algunes qüestions”, ara ja amb un executiu a ple rendiment, el compromís del seu departament és abordar tots aquells entrebancs tècnics que no fan avançar les obres del corredor mediterrani per tal d’intentar “ escurçar els terminis d’execució al màxim“. Preguntat pels terminis per la finalització de les obres d’alguns dels trams on ja s’estan fent obres, el ministre De la Serna ha evitat donar dates. “ Parlarem dels terminis més endavant quan tinguen clar els projectes. No vull haver-me de menjar les meves paraules d’aquí tres mesos”, ha dit.

Sobre el corredor mediterrani, De la Serna ha assegurat que aquesta infraestructura és una de les “màximes prioritats” del seu departament i ha subratllat que tots els trams estan en execució, ja sigui en menor o major grau, al mateix temps que ha recordat que un any de govern en funcions ha tingut “cert impacte” en la capacitat de l’administració de resoldre els problemes tècnics que han sorgit.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.