El Govern accelera la tramitació per a donar llum verda a la inversió de 4,6 milions 

La Corporació celebra demà un ple extraordinari per a debatre i votar el paquet de projectes de la segona fase d’inversions sostenibles

El Govern municipal de Castelló ha convocat un ple extraordinari per a demà dijous, una vegada finalitze el Debat sobre l’Estat de la Ciutat, per a accelerar la tramitació de la segona fase de les inversions financerament sostenibles. L’Executiu encapçalat per l’alcaldessa, Amparo Marco, portarà a ple un paquet amb 15 projectes que ascendeixen a 4.607.220,29 euros. Amb aquest nou paquet de projectes, l’Ajuntament de Castelló haurà invertit quasi nou milions d’euros durant el 2016 convertint-se així en l’administració més inverteix en la nostra ciutat.

Quant al desglossament dels projectes d’aquesta segona fase, el de major quantia és la remodelació urbana de l’ajuste Mestratge Districte Sud i que ascendeix a quasi 1,6 milions d’euros. Aquesta actuació pretén intervenir en la zona delimitada per la ronda Millars, el carrer Pelai i la calle República Argentina. La segona inversió més important és el projecte de repavimentació i millora de calçades i, amb un pressupost de 640.468,09 euros, es van a realitzar un total de 19 actuacions puntuals en carrers o places, sent totes elles “propostes que han eixit dels consells de districtes i les 19 estan repartides entre els sis districtes de la ciutat”.

En tercer lloc es troba la instal·lació de banys públics (adaptat i unisex) amb un pressupost de licitació de 400.000 euros que es van a instal·lar en la plaça Borrull, plaça Fadrell, avinguda del Mar, avinguda Rei en Jaume, Ronda Est i plaça de la Pau, on s’instal·laran dos banys i és una condició indispensable per a poder traure a licitació el quiosc d’aquesta plaça. També amb 400.000 euros l’Ajuntament de Castelló executarà la rehabilitació del Maset Blau, que data de 1907.

Seguint amb els projectes de major a menor quantia, destaca la millora en l’accessibilitat del centre esportiu Chencho (amb prop de 300.000 euros), l’ampliació del pati del CEIP Enric Soler i Godes (229.371,42 euros), la rehabilitació de la caseta del pou i colomar del Parc Ribalta per a quiosc-bar. (199.999,23 euros), la millora del drenatge en el carrer Picasso, amb 171.678,37 euros o la consolidació de la Vila Romana del camí Vinamargo (149.995,62 euros).

Així mateix, s’invertiran quasi 150.000 euros en un projecte d’adequació de les instal·lacions del Planetari, s’escometrà la segona fase del pàrquing d’autocaravanes (135.000 euros) amb la creació de 27 noves places; la implementació d’horts socials en la quadra La Salera (118.474,94 euros) o l’adequació del centre de transformació de la plaça del Mercat ambulant (71.994.96 euros).

 

Finalment es reformarà de manera integral els banys del pati del CEIP Pintor Castell (22.037,44 euros) i se substituirà el cremador de la caldera de gasoil per una de gas en el CEIP Vicente Artero per 18.507,08 euros.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.