El Govern aclareix a Compromís que no va utilitzar drones per a realitzar treballs cadastrals a la ciutat de València

DroneL’anunci de revisió amb aquest mètode va causar la sorpresa de molts valencians

El Govern ha contestat a Compromís que el Ministeri d’Hisenda “no ha utilitzat drones” per rastrejar en 765.000 immobles valencians l’existència d’obres il·legals. Els senadors de la coalició van preguntar què autoritzacions disposaven i en quins supòsits aquests dispositius estaven sobrevolant zones massificades i poblades.

Compromís al Senat “va voler constatar la legalitat de tals vols i l’existència de permisos d’AESA per utilitzar l’espai aeri“. En la resposta el Govern ha indicat que els treballs van ser encomanats per la Direcció General del Cadastre del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública a la Societat Estatal de Gestió Immobiliària de Patrimoni, SA (SEGIPSA), societat mercantil estatal declarada per llei com a mitjà propi instrumental i servei tècnic de l’Administració General de l’Estat, i en particular, per als treballs de formació i manteniment del Cadastre.

SEGIPSA ha realitzat els treballs d’acord amb les clàusules de l’encomana en vigor, i per tant, en estricte compliment de la Circular 2/2015, de 5 de febrer, de treballs cadastrals per a la incorporació d’immobles i alteracions en el marc del procediment de regularització cadastral, dictada per la Direcció General del Cadastre.

 

Així, la informació necessària per regularitzar la descripció cadastral dels immobles objecte d’aquest procediment s’ha obtingut pels següents mitjans:

  1. a) Accés a dades, informes o antecedents amb transcendència per a la formació i el manteniment del Cadastre, que estiguen en poder de la Direcció General del Cadastre, dels respectius Ajuntaments, i de les entitats gestores de l’impost sobre Béns Immobles.
  2. b) Accés a dades, informes o antecedents amb transcendència per a la formació i el manteniment del Cadastre, que estiguen en poder dels que ostenten o puguen tindre la condició d’interessats en el procediment de regularització.
  3. c) Treballs de camp: observació, presa de fotografies i mesurament in situ, des de la via pública o mitjançant accés de vianants a l’interior de finques.
  4. d) Treballs d’observació i mesurament estimada sobre ortofotografia aèria, en els casos en què no siga possible realitzar cap de les actuacions anteriors.

 

Per tot això, en els treballs realitzats per a la formació dels expedients de regularització cadastral i en compliment de l’esmentada Circular, la informació ha estat obtinguda per personal de SEGIPSA autoritzat, identificat i acreditat pel Cadastre, sense utilitzar drones.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.