El Govern de la Nau consensua que el 15 de maig es posen en marxa les mesures d’alliberament del carril bus nocturn

València Notícies | Redacció.- L’alcalde Joan Ribó, acompanyat pels portaveus Sandra Gómez i Jordi Peris, ha informat del consens que hi ha hagut en la Junta de Govern Local perquè el pròxim dia 15 de maig “sense condicionants” es posen en marxa les mesures de protecció del carril bus nocturn, que coincidiran amb l’augment de la freqüència de pas de dos línies nocturnes de l’EMT i l’oferta de 2.200 aparcaments a preu reduït per part de les empreses de pàrquing.

 “La data per a començar la protecció del carril bus nocturn serà el dia 15 de maig. Vull ressaltar que ha sigut un acord de tots els grups, un acord consensuat, en el qual tots hem cedit després d’un debat sobre les diferents posicions per a aconseguir una solució que per a tots suposa un avanç en la mobilitat sostenible de la ciutat de València”, ha afirmat Joan Ribó després de la reunió de la Junta de Govern Local. Segons ha prosseguit, “la setmana que ve s’aprovarà en la Junta de Govern una moció encaminada a modificar l’Ordenança de Mobilitat en els paràmetres que es van plantejar, en el sentit d’obrir un procés per part del Servei de Mobilitat, amb la participació específica de la Policia Local i amb el compromís que qualsevol modificació que es faça haja de ser aprovada prèviament per la Junta de Govern Local”.Ayuntamiento de Valencia.

Ribó, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació al costat dels portaveus Sandra Gómez i Jordi Peris, ha afegit que, a més d’arribar a este consens, “hem repassat tot els acords que s’han aconseguit ja amb les empreses de pàrquing, que ofereixen ja a preus reduïts més places que la capacitat d’aparcament del carril bus”. L’alcalde ha afegit que molts d’eixos pàrquings que ofereixen fins a un total de 2.200 places “estan publicitant ja unes tarifes planes per a tota la nit a uns preus raonables”, que se situen entre els 3 i els 6’95 euros. A més, totes estes tarifes es publicitaran en els suports municipals, inclosa l’app Vlc, segons ha acordat la regidoria de Mobilitat Sostenible amb els pàrquings en una reunió recent.

També s’ha referit a l’augment de la freqüència de pas de les línies nocturnes 1 i 6 “que són les que tenen major nombre d’usuaris i que els caps de setmana milloraran la seua freqüència i passaran cada 22-25 minuts, en lloc de cada 55. Al mateix temps, l’EMT està acabant un estudi per a elevar també la freqüència d’altres línies nocturnes en funció de la disponibilitat pressupostària”.

Sandra Gómez ha ressaltat “la voluntat d’acord que hi ha hagut entre els tres grups del Govern de la Nau perquè les mesures que posem en marxa des de l’Ajuntament compten amb el major consens possible”. També ha destacat el consens relatiu a la modificació de l’Ordenança de Mobilitat, “on tindrà una especial participació la regidoria de Protecció Ciutadana juntament amb la de Mobilitat Sostenible. Crec que podem estar satisfetes amb un acord per a donar eixida a una mesura que era nova i es necessitava un temps d’adaptació per totes les parts implicades”.

Jordi Peris ha recordat que “nosaltres plantejàrem des del primer moment que era una mesura necessària, una mesura que compartíem perquè contribueix a un model de ciutat més sostenible i més d’acord amb els compromisos que la ciutat té adquirits en matèria de canvi climàtic”. Ha afegit que “amb l’acord que hem pres hui es tanca este període de debat intens i es compleixen totes les exigències  que es van plantejar”. També Peris ha destacat el consens “entre les tres formacions del Govern de la Nau. És una mostra més de com este equip de govern treballa conjuntament i és capaç d’arribar a acords en aquells aspectes que ho requereixen. Era necessari tancar esta qüestió i arribar a un acord en un assumpte que pensem que s’ha sobredimensionat, una mesura que en el fons era compartida però que hi ha hagut moltes derivades que lleven el focus d’altres problemes que tenim en la ciutat i que deuen de ser prioritaris”.

L’alcalde Joan Ribó ha afegit així que “el tema dels aparcaments està tancat” i ha insistit que “l’acord es posa en marxa el dia 15, sense condicionants”, després que la Junta de Govern aprove el dia 12 “la posada en marxa de la modificació de l’Ordenança Mobilitat”. Igualment s’ha referit a la reunió mantinguda ahir sobre este tema amb la Federació d’Associacions de Veïns, “que ens va insistir en la necessitat que ampliàrem al màxim les línies nocturnes de l’EMT. Nosaltres també hem valorat que era important augmentar-les al màxim en funció de la disponibilitat econòmica. Com sabeu- ha ironitzat- el Govern de l’Estat ha situat terriblement generós amb València”. En este sentit, Ribó ha recordat la “discriminació a la qual sotmet Rajoy a València” en matèria de mobilitat i infraestructures, entre d’altres.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.