El Govern respon a Compromís que mantindrà la promoció de la Tauromaquia en tractar-se de “patrimoni cultural”

muletreprovacio2018

El senador Carles Mulet de la coalició valencianista va preguntar a l’executiu sobre les mesures previstes per abolir la tauromàquia

València, En relació amb la pregunta registrada pel portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, l’executiu presidit per Pedro Sánchezha confirmat en la seua resposta escrita que “garantirà la conservació i promoció de la Tauromàquia com a patrimoni cultural de tots els espanyols“. Així, davant de la pregunta de Mulet sobre les mesures que pensa adoptar el govern per abolir la tauromàquia, el Govern central ha mostrat la seua voluntat de continuar promocionant la Tauromaquia en considerar-la patrimoni cultural.

Mulet ha reprès la resposta de l’executiu, considerant que la tortura a un animal no pot considerar-se en cap dels casos un element al qual garantir la seua conservació i promoció. A més, ha exigit a Pedro Sánchezla derogació de la Llei 18/2013 per a la regulació de la Tauromàquia com a patrimoni cultural i ha alertat sobre el futur posicionament del Govern central davant els pressupostos i el finançament de la Tauromàquia, afirmant que “des de Compromís demanarem fins a la sacietat al Govern que no destine ni un euro de diners públics per torturar animals i que respecte els seus drets“.

El senador territorial valencià ha lamentat els diners que s’està dilapidant en promocionar unes tradicions que no respecten als animals, els sotmeten a danys perquè altres éssers vius gaudisquen d’una suposada festa i ha recordat les peticions realitzades al Govern del PP de retirar de la graella de l’horari infantil el noticiari taurí de TVE “del que no vam obtenir resposta, però que mantenim viu en forma de moció al Senat, per la qual cosa instarem a l’actual govern progressista a protegir als menors de tals continguts en horari infantil i a apostar per altres formes d’entreteniment, que siguen més educatives i formatives que la mort d’animals“, ha conclòs.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.