El Meseu Faller, el de la Setmana Santa Marinera i el del Corpus celebren el Dia Internacional dels Museus

El Péndulo | Redacció.- Dimarts de la setmana que ve començaran els actes amb motiu de la celebració el dia 18 de maig del Dia Internacional dels Museus. El museu del Corpus–Casa de les Roques acollirà a les 18 i a les 18:30 hores una explicació detallada del procés de restauració de les roques del Corpus, anunciada pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, el mes d’abril passat. L’explicació l’oferirà l’Institut de Restauració de Patrimoni de la Universitat Politècnica de València, responsable de la rehabilitació de les roques.

Eixe mateix dia, a les 19:30 hores, hi haurà un acte amb una sèrie de donacions privades, com la que farà l’expresidenta de l’Associació Amics del Corpus, Amparo Peris, d’un vestit de la reina de Saba, o la que farà la comissió fallera de la plaça de Na Jordana, d’una reproducció a escala reduïda dels gegants del Corpus. A més, s’hi presentarà la roba confeccionada pel taller d’ocupació municipal, que enguany correspon als ‘blancs’, representants de les 12 tribus d’Israel.

Interior del Museo Fallero.
image-369708

Dimecres dia 18, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín oferirà des de les 17:30 fins a les 19:30 hores visites guiades a càrrec de la delegació de museus de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València. D’una altra banda, a partir de les 19:30 hores hi haurà la xarrada ‘Del culte a la cultura. La patrimonialització de la Setmana Santa Marinera’, a càrrec de Pedro García Pilán, de la Universitat de València.

Finalment, diumenge dia 22 de maig, de 10:30 a 13:30 hores, també hi haurà l’opció d’aprofitar alguna de les visites guiades pel Museu Faller, amb membres de l’Associació d’Estudis Fallers al capdavant.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.