El Ministeri de Justícia inclou a Castelló en un programa pilot per a millorar la convivència davant la diversitat religiosa

reunión con Fernando Arias Fundación Pluralismo y Convivencia Ministerio Justicia (2)
image-407505
Amparo Marco destaca el pluralisme religiós de la nostra ciutat que compta amb 14 parròquies catòliques i 9 confessions minoritàries

Castelló ha sigut una de les tretze ciutats triades per la Fundació Pluralisme i Convivència Ciutadana, dependent del Ministeri de Justícia, per a impulsar un programa pilot sobre diversitat religiosa. Així ho ha anunciat el president de la Fundació, Fernando Arias, en la reunió que ha mantingut amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i en la qual també van estar la sotsdirectora de la fundació, Puerto García, el regidor de Benestar Social, José Luis López i el cap de la policia local, José Luis Carque.

En la mateixa reunió, el propi president de la Fundació va dir que dels primers contactes que han mantingut en la nostra ciutat per a començar els treballs, es desprèn l’elevat nivell de tolerància i la bona percepció que tenen els responsables de les diferents religions de l’atenció que se’ls presta des de l’ajuntament. En aquest primer avanç, ja s’ha concretat que el mapa del pluralisme religiós a Castelló està integrat, al costat de 14 parròquies catòliques, per un total de 9 confessions minoritàries que sumen un total de 40 llocs de culte.

L’objectiu d’aquest programa és orientar a les administracions públiques en la implementació de models de gestió ajustats als principis constitucionals i al marc normatiu que regula l’exercici de la llibertat religiosa a Espanya. Per a aconseguir aqueixa fi, es va crear en 2011 l’Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya i permet dotar a les administracions públiques de recursos i d’un servei d’assessorament especialitzat. En aquesta mateixa línia, s’està implementant el Pla Estratègic Nacional de Lluita Contra la Radicalització Violenta, en el qual treballen també, a més de la fundació i la pròpia FEMP, dotze ministeris i el Centre Nacional d’Intel·ligència.

El pròxim 19 de setembre, representants dels tretze municipis mantindran una reunió en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, on rebran complida informació d’aquest Pla Nacional que està duent a terme la pròpia Fundació per a coordinar accions en totes les ciutats. Al costat de Castelló, estan Madrid, València, Sevilla, Màlaga, Cartagena, Almeria, Algesires, La Corunya, Vigo, Valladolid, Toledo i Guadalajara. A més, cal recordar que l’alcaldessa Empare Marque és, al seu torn, presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, directament implicada en aquest ambiciós projecte.

Després de la reunió, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que “és molt positiu per a Castelló el poder formar part d’aquest programa pilot per a impulsar totes aquelles mesures que permeten prevenir processos de radicalització i garantir, al mateix temps, l’exercici de la llibertat religiosa. De fet, el que es pretén és que l’augment de la seguretat no supose un minvament de drets”.

Finalment, la primera edil també ha recordat que la Policia Local de Castelló ja fa temps que està impulsant mesurades sobre diversitat religiosa i tolerància.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.