BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El Museu d’Història inaugura una exposició de pintures inspirades en imatges de la Guerra Civil

El Péndulo | Redacció.- Des de hui i fins al pròxim 30 d’octubre podrà visitar-se en el Museu d’Història de València l’exposició 80 anys després. Imatges d’una tragèdia. La mostra recull 26 pintures de gran format, obra de l’artista valencià Miguel March, inspirades en imatges de la Guerra Civil, del començament de la qual es compleix enguany el 80º aniversari.

La muestra permanecerá abierta hasta el próximo 30 de octubre.
image-404072

Miguel March Pedrós, nascut a València en 1945, és llicenciat en Belles Arts, professor de dibuix i disseny i pintor. En 1998 va crear una col·lecció monogràfica de fotografies sobre la Guerra Civil Espanyola, que va ser exposada en diferents ajuntaments valencians, i que actualment pot contemplar-se en el Museu Històric Militar, al qual va ser donada per l’autor en 2005. L’any 2010 va començar la seua col·lecció Imatges d’una tragèdia. 36-39, formada per 26 obres acríliques sobre llenç de gran format, inspirades en imatges fotogràfiques de la Guerra Civil, interpretades amb una estètica molt personal.

Amb l’exhibició de les obres de Miguel March, el Museu d’Història de València vol retre homenatge a la generació que va viure la guerra, especialment, als homes i dones que van caure en els camps de batalla, que van ser massacrats pels bombardejos o executats víctimes de la repressió.

Com en mostres anteriors, el museu fomenta la interacció dels visitants, permetent que expressen els seus testimoniatges i opinions. En esta ocasió, a més, es posarà en marxa una iniciativa per a arreplegar testimoniatges de totes aquelles persones que van viure la guerra civil i vulguen compartir les seues experiències, d’especial importància per a recuperar la memòria d’este període històric.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.