El Museu Valencià d’Etnologia analitza la indumentària militar de la Gran Guerra

El Museu Valencià d‘Etnologia continua el cicle d’activitats culturals dedicat a l’exposició “Crònica de la Gran Guerra. L’Arxiu de Tànger”, organitzat amb la col·laboració del Museu L’Iber, amb una xerrada de l’experta en indumentària Asunción García Zanón, el dimecres, 2 de desembre.

La també conservadora del museu de la Diputació impartirà la ponència sobre indumentària militar “The Home Front. Roba i societat en la Primera Guerra Mundial” en L’Iber, el Museu dels soldaditos de plom, a les 19:30.

Exposición ' class=
image-271883

El primer conflicte mondial modern

Tal com van comentar el diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit, en la inauguració de l’exposició sobre la Gran Guerra, el museu de la Diputació “és el primer a exhibir la més àmplia mostra –més d’un centenar d’imatges- de l’arxiu fotogràfic adquirit per la Casa de la Imatge de Logronyo després de ser trobat en un mercat ambulant de Tànger en 1999”.

Segons va apuntar Rius, “aquesta gran crònica feta imatge ofereix una visió, des de dins, de la vida en el front durant el primer conflicte mondial modern, açò és, des de la conceptualització moderna de la guerra”.

Francesc Tamarit va assenyalar la indubtable dimensió etnològica de l’exposició “perquè la Gran Guerra inicia un cicle històric del que encara som hereus”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.