El Palau de la Música adequa el seu sistema de seguretat per a la ciutadania

El Péndulo | Redacció.- El Palau de la Música de València ha dut a terme una adequació de tot el seu sistema de seguretat per a la ciutadania,  per complir amb tots els requisits que reclama la normativa vigent. Ja s’ha registrat davant de l’autoritat competent el Pla d’Autoprotecció i aprovat inicialment el Pla de Prevenció. La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, s’ha mostrat molt satisfeta per este fet, ja que “la diagnosi demanada a una consultora especialitzada, ens va alertar en el seu informe de la necessitat de resoldre les importants deficiències que patia el Palau en matèria de prevenció i seguretat, i ens recomanaven la solució urgent  en primer terme d’esta situació”.

PALAU DE LA MÚSICA VALENCIA

La regidora ha destacat a més que “és sorprenent que un auditori com el nostre, amb quasi 30 anys d’història i una assistència tan important de públic, no tinguera un pla de seguretat davant d’una emergència”. En este context, ha afegit que “la protecció dels ciutadans és primordial, i afortunadament ja disposem de tots els requisits exigibles en matèria de seguretat, però volem anar més enllà i avançar en esta campanya de “Palau Obert, Palau Segur” que hem iniciat”. Una campanya que en el marc del 30 aniversari “ens permetrà tindre, a més, un organigrama preventiu, un pla d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional i desenvolupar fòrums i debats, que ens situaran com un referent a nivell nacional i internacional en esta matèria”, ha afegit la regidora.

Són poques les entitats públiques que compten amb organigrames preventius desenvolupats, com el que està implantant el Palau de la Música i que pretén ser un dels primers dins del sector de les arts escèniques, seguint l’exemple de la Universitat Politècnica de València.

Este nou projecte que se seguirà desenvolupant durant 2017, tindrà un primer Pla d’Accessibilitat per a persones amb diversitat funcional: aparadors accessibles, mesures d’emergència adaptades a persones amb discapacitat visual, creació de places especials per a gossos guia, instal·lació de bucle auditiu per a persones amb discapacitat auditiva, i augment del nombre de places per a usuaris de cadires de rodes, en zones diferents de les actualment disponibles.

 A més, en els pròxims mesos i en el marc del 30é aniversari, es duran a terme una sèrie d’actes pioners, com la convocatòria d’un primer fòrum de debat de responsables de prevenció i seguretat d’auditoris públics, simulacres d’emergències en què, entre altres entitats, col·laborarà la Universitat de València, i, coincidint amb el dia Mundial de la Prevenció de Riscos Laborals, una jornada d’àmbit nacional que, comptant amb els millors professionals del sector, abordarà dos assignatures pendents en gran part de l’Administració, com són les Mesures d’Emergència i l’Accessibilitat per a les persones amb diversitat funcional.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.