El Palau de la Música inicia el procés de renovación de la dirección titular de l’Orquestra de València

El Péndulo | Redacción.-  L’Orquestra de València tindrà una nova Direcció Titular i artística com a resultat d’un procés de recerca que ara inicia la Direcció del Palau de la Música. Seguint els passos donats per grans orquestres de prestigi mundial com la mateixa Orquestra Nacional d’Espanya, el Palau de la Música comptarà durant un temps amb la presència com a convidats de diversos directors, especialment valencians però també internacionals, que dirigiran l’Orquestra de València abans que es prenga una decisió final. D’esta manera, s’evita prendre decisions precipitades, ja que prèviament estos directors hauran pogut dirigir amb l’Orquestra de València, i també d’este mode es pot valorar la connexió d’estos professionals tant amb el públic, com amb els músics.el-maestro-yaron-traub-deja-la-titularidad-pero-continuara-un-ano-vinculado-en-la-orquesta-de-valencia-como-director-asociado

“Amb este procés tindrem l’oportunitat de gaudir de la direcció de diversos professionals al Palau de la Música. El públic valencià es farà així una idea d’algunes de les propostes que hi ha damunt de la taula de cara a la renovació de la Direcció Titular i artística de l’Orquestra de València i tant els integrants de l’Orquestra com els directors convidats tindran l’oportunitat de treballar junts”, ha explicat el director del Palau, Vicent Ros, qui ha destacat que “en este procés es comptarà amb els professionals que integren l’Orquestra, per saber què opinen i com se senten després de cada actuació”.

“Estem davant un procés molt habitual als principals auditoris de tot el món, que permetrà al Palau oxigenar-se amb noves formes de dirigir una orquestra que complementen les que hem gaudit durant els darrers 12 anys amb el mestre Yaron Traub“, ha afegit Ros.

Precisament sobre el vincle de Traub amb l’Orquestra de València, iniciat ara fa més d’11 anys, el Palau de la Música ha anunciat un acord durant la temporada 2017–2018 on mantindrà sis programes a la temporada mitjançant una nova responsabilitat, la de Director Associat de l’Orquestra.

“Volem agrair profundament la professionalitat i el treball desenvolupat pel mestre Yaron Traub al capdavant de l’Orquestra de València. Sota la seua direcció, hem contemplat com s’ha generat un vincle molt especial d’admiració i respecte amb el públic del Palau de la Música, i considerem que és necessari continuar comptant amb ell per garantir una transició amable i garantista per al futur de l’Orquestra de València”, ha explicat la presidenta del Palau, Glòria Tello.

“Ha sigut una decisió en equip, consensuada, i d’acord amb el mestre Traub “, ha afegit Ros, “per tal de consolidar el treball realitzat durant anys i mantindre el fort vincle creat amb el públic en tot este temps”.

Yaron Traub, que  va assolir la màxima responsabilitat artística davant l’Orquestra de València en 2005, acabarà el seu contracte en juliol de 2017. Durant estos 12 anys l’Orquestra ha adquirit un altíssim nivell artístic, elogiat per quants directors convidats i solistes internacionals han compartit escenari amb ella en l’última dècada. L’etapa del mestre israelià, establert a la Comunitat Valenciana, a més s’ha caracteritzat pel desenvolupament d’una gran connexió de l’Orquestra amb el públic, l’assumpció d’un lloc protagonista en l’activitat del Palau de la Música com mai abans, i per la consecució d’objectius educatius, socials, i de difusió i renovació a tots els nivells.

 Yaron Traub, ha assenyalat que “després de dotze anys de treball artístic molt intens, tant jo com l’Orquestra i el Palau hem notat la nostra necessitat de cercar nous camins per a poder seguir creixent artísticament.

Estic molt orgullós de la meua orquestra i em dóna molta satisfacció la identificació i la il·lusió del nostre públic, amb nosaltres. Es una decisió  natural per a mí acceptar la petició del Palau d’ajudar en este moment delicat de  transició. Estic molt content d´esta decisió en equip que hem pres i estic segur que el nostre públic rebrà la nova etapa amb afecte i il.lusió “.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.