El Palau de la Música presenta el seu proyecte social y educatiu

El Péndulo | Redacción.- La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello i el director titular de l’Orquestra de València, Yaron Traub, presenten en roda de premsa el projecte social i educatiu del Palau de la Música, que inclou l’acostament de l’Orquestra de València als col·lectius més desfavorits i “Menut Palau!”: les activitats pedagògiques musicals destinades a les famílies, bebés i escolars.

Glòria Tello s’ha mostrat molt il·lusionada pel nou projecte educatiu “que constarà de 97 activitats que destaquen pel seu marcat caràcter participatiu i interactiu, per generar en els xiquets i les xiquetes un hàbit primerenc a la música”. Respecte a edicions passades la presidenta ha aclarit que “ens hem allunyat dels espectacles centrats en els contes Disney i els musicals, ja que tenien un cost molt elevat, de fet hem estalviat 170.000 euros respecte a l’any passat, i a més, hem volgut donar-li un aire més fresc, que destaque principalment per la interacció i participació, i per la novetat d’adaptar estos espectacles a altres col·lectius, com els de diversitat funcional”.Glòria Tello se mostró muy ilusionada por el nuevo proyecto educativo.

Per això ha matisat que en esta edició “podrem gaudir entre altres, d’un violinista espectacular com és Ara Malikian, que debuta en el Palau, d’un taller interactiu amb música dels Beatles en què participen les famílies, o del món del circ del Gran Fele, adaptat a un concert en exclusiva per a esta casa”. “En definitiva són activitats més fresques, dinàmiques, participatives i entretingudes” ha conclòs la Regidora.

Respecte al nou projecte social d’acostament de l’Orquestra de València als col·lectius més desfavorits, la presidenta del Palau ha explicat que “hi ha previstes unes quantes eixides de l’Orquestra que s’iniciaran demà i s’allargaran al 2016. Demà dijous “començem amb la visita per primera vegada en la seua història al centre penitenciari de Picassent, i el divendres a l’Hospital La Fe”. Al gener, ha explicat que “tornarem a Picassent amb motiu de l’aniversari de la presó i, estem ultimant un concert per a refugiats possiblement al febrer ací en el Palau”. També ha destacat que “estem treballant en altres línies d’actuació destinades a altres col·lectius i de caràcter especial, ja que el principal objectiu d’este nou projecte, és obrir l’Orquestra de València a la ciutadania”, ha especificat Tello.

Per la seua banda Traub ha destacat que dins del projecte educatiu de l’orquestra, “Romeu i Julieta” és la continuació del treball amb adolescents que anem fent des de fa ja 4 anys. El més important d’estos concerts és la interacció dels jóvens amb la música.” Del projecte social ha incidit en què “és el punt de partida i d’arribada d’un projecte apassionant. Tenim moltes idees que volem anar materialitzant. A més, adaptem la música a cada un dels entorns que visitarem. L’any que ve s’incorporarà este projecte dins de la programació anual de l’Orquestra de València.”

MENUT PALAU!

El cicle “Música en Família”, que s’inicia el 2 de gener, està pensat perquè els més menuts aprenguen a gaudir de la música entre amics i familiars. El preu de les entrades és de 6 i 3 euros.

“Les meues primeres 4 estacions”: 2 de gener (12.00, 17.00 i 19.00) i 3 de gener (12.00) interpretat per l’espectacular violinista Ara Malikian, que debuta al Palau de la Música.

El dissabte 27 de febrer (17.00 i 19.00) s’interpretarà “Ma, me, mI…Mozart”, amb sextet format per acordió, clarinet baix, violí, flugel i veu, que acosten l’obra d’este compositor als xiquets d’1 any en davant. Es tracta d’una producció de l’Auditori de Barcelona.

El diumenge 28 de febrer (17.00 i 19.00), el públic podrà assistir a l’òpera en família: “Les bodes de Fígaro” de Mozart. Un espectacle conduït per personatges/actors que narren l’acció, mentre que les àries més representatives, en idioma original i subtitulades, seran interpretades per cantants.

A l’abril, el 9 a les 16.00 taller 10 € i 19.00 concert 5 €, s’ha programat “Vine a cantar amb Trau, cançons dels Beatles”, on les famílies poden participar en un taller previ, i ser protagonistes després en l’espectacle de Música en Família. Es tracta d’una producció de l’Auditori de Barcelona.

El 10 d’abril (17.00 i 19.00) la companyia del Circ Gran Fele posarà en escena “Music mestre please”, en un espectacle ideat per al Palau, i interpretat per set músics, amb obres musicals del món del circ d’autors clàssics i contemporanis i instruments usats en el món dels pallassos de circ.

Conclourà el Cicle el divendres 15 d’abril (18.30), amb l’Orquestra de València, dirigida pel seu titular Yaron Traub. Amb posada en escena d’Arrop Barendsma, interpretaran “Romeu i Julieta” de Serguéi Prokófiev. Tot això ambientat amb la participació de jóvens estudiants que faran d’actors-ballarins.

“Música per a Bebés”: un projecte pioner que compagina música clàssica en directe, percussió, arpa, saxo i veu, amb projeccions multimèdia en colors cridaners, perquè 40 bebés de fins a dotze mesos, acompanyats per un familiar en cada sessió, descobrisquen xicotetes composicions de música clàssica en un ambient estimulant. Serà els dies 31 de maig, 1, 2 i 3 de juny, en la Sala “Martín i Soler”, en dos sessions (11.30 i 12.30).

“Palau infantil”, el cicle dirigit a centres escolars i guarderies, tornarà a reunir xiquets de 3 a 6 anys, del 26 al 29 d’abril, i del 3 al 6 de maig en la Sala García Navarro.

L’Orquestra de València i la Banda Municipal tornaran a oferir les habituals “Audicions per a Escolars”, dirigides a alumnes de Primària i ESO. Les audicions es realitzaran en la Sala Iturbi i esta temporada estaran compostes per l’esmentat espectacle “Romeu i Julieta” de Serguéi Prokófiev (14 i 15 d’abril a les 10.30 i 12.00).

També participarà la Banda Municipal de València (2, 9 i 23 de febrer a les 10.00 i 11.30).

Completen les activitats el veterà cicle “Creixent amb la música” dirigit a alumnes de primària i d’educació infantil (5 anys) que presenta en esta edició cinc audicions que comprendran des de finals de gener (del 26 al 29) fins a finals d’abril (del 19 al 22) i acostaran als escolars els diferents tipus d’instruments musicals, així com altres curiositats relacionades amb el món dels sons.

MODE DE SOL·LICITUD I TERMINIS

 MÚSICA PER A BEBÉS:

 A partir del 14 d’abril de 2016.

-La inscripció a través de telefonada: 963375020 (De 12´00 a 14´00 hores) Ext. 8036.

MENUTS AL PALAU 2016: Del 15 de febrer al 25 de febrer.

I “CREIXENT AMB LA MÚSICA” I “AUDICIONS PER A ESCOLARS” DE L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA I BANDA MUNICIPAL: Ja es poden formalitzar des del passat mes de novembre.

-Totes les inscripcions d’estos 3 cicles a través del formulari de la pàgina web del Palau de la Música. www.palauvalencia.com. Les sol·licituds es tramitaran per rigorós orde d’entrada.

ACOSTAMENT OV ALS COL·LECTIUS MÉS DESFAVORITSDemà dijous, 10 de desembre. 11.15 hores. Centre Penitenciari Picassent.  Unitat de Preventius

Gerónimo Giménez: La Boda de Luis Alonso (Intermedi)

Brahms. Dansa hongaresa núm. 1 i 5

Dvorak. Dansa eslava núm. 8.

Alberto Ginastera: Estades (Malambo)

Dmitri Xostakóvitx: Jazz Suite núm. 2 (Vals núm. 2)

Bizet – Carmen suite

Star Wars: Main Theme, Imperial march i The throne room (end title)

Divendres 11 de desembre. 11.00 hores. Vestíbul Nord de l’Hospital La FE

W.A. Mozart: Xicoteta Serenata Nocturna

  1. Mozart: Simfonia dels Joguets

Fum, fum, fum

Adeste Fideles

Silent night

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.