El piromusical de la XXI edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola serà dimarts 2 d’agost en la platja Nord

El Péndulo | Redacció.- El festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola celebra el dimarts 2 d’agost, a les dotze de la nit, en la platja Nord de Peníscola, el tradicional Piromusical que anuncia la celebració d’aquest festival que enguany celebra la seua edició número XXI.

Enguany la pirotècnia encarregada de l’espectacle titulat ‘La Llum del Barroc’ és Pirotècnia Peñarroja de La vall d’Uixó i la música triada és una selecció de l’Oratori ‘Theodora’ de Händel.

image-410137

Aquest espectacle piromusical que dóna pas cada any als concerts que composen el programa del festival reuneix en la platja Nord de Peníscola a més de 100.000 persones.

Serà la primera vegada que la pirotècnia Peñarroja dispare aquest piromusical. Des de Peñarroja han dissenyat un espectacle de 20 minuts de duració en què es dispararan més de 500 quilos de pólvora entre la platja i la muralla de Peníscola. Fins a 8 operaris treballaran durant 2 dies en el muntatge d’un Piromusical que comptarà amb més de 2.500 efectes pirotècnics. En total, més de 2,5 ordres de tir per segon per a realçar la música d’un dels grans compositors del barroc.

Amb més de 100 anys de tradició familiar, Peñarroja s’ha convertit per mèrits propis en una de les pirotècnies de referència en tot el país. Prova d’això són els diferents premis i reconeixements aconseguits al llarg dels últims anys en alguns dels certàmens més importants d’Espanya.

Peñarroja també ha sigut una de les pirotècnies que ha donat el bot internacional, amb dates tan destacades com la Clausura del Mundial d’Atletisme 2003 en l’estadi de Saint Denis (Paris), la capitalitat europea de la cultura de Lille (França) en 2004 o el macroespectacle Els enfants Du Bouregregen Rabat-Salé (El Marroc). Així mateix, Peñarroja també és pionera en la creació d’espectacles pirotècnics amb la música en directe, com l’Homenatge a Joaquín Sorolla, que va conjugar per primera vegada a Espanya música, dansa i focs artificials en un muntatge en què van participar més de 200 persones. Pirotècnia Peñarroja és experta en posar els efectes pirotècnics al servei de l’art i l’entreteniment, com ho demostra la seua habitual col·laboració amb la prestigiosa companyia Xarxa Teatre o el seu paper com a pirotècnics en el cèlebre programa de televisió El Hormiguero des de fa 8 anys.

L’oratori ‘Theodora’ del que en el piromusical es podran escoltar alguns fragments va ser estrenat en 1750 en el Covent Garden de Londres, el seu argument fa referència a la història de la màrtir cristiana Teodora, executada a Antiòquia en les persecucions de Dioclecià. A pesar de ser una obra relativament poc coneguda dins de la producció del compositor, ‘Theodora’ és considerada una de les obres mestres de Händel per la seua gran profunditat i l’excel·lent caracterització dels personatges i les seues emocions, i a pesar de tractar-se d’un oratori les seues escenes tenen una gran força teatral.

Després del piromusical i l’actuació el dia 1 de la companyia Visitants i el seu espectacle de carrer ‘Pluja de paraules’, a manera de presentació i invitació a tota la població als concerts del festival, en l’edició d’enguany es podrà disfrutar de nou concerts en el Castell del Papa Lluna,amb una destacada presència de solistes i formacions internacionals, entre ells molts valencians. Destaca la presència de formacions com Capella de Ministrers, Capella Ibèrica, Fretwork, ensemble de violes, Harmonia del Parnás, o Tronheim Barokk i solistes com Marisa Martins, Carlos Mena o Mariví Blasco.

Els concerts seran en el Castell del Papa Lluna i d’aquestos, els dels dies 4 i 7d’agost seran gratuïts i es podrà accedir per invitació.

El preu de les entrades als concerts és de 12€, les entrades estan a la venda en www.entrades.com i des de l’1 d’agost la venda d’entrades i la recollida d’invitacions per als concerts gratuïts serà en l’Oficina de Turisme de Peníscola (Passeig Marítim) en horari de 11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els dies de concert en el Castell del Papa Lluna de 21 a 22.30 hores.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.