El Ple aprova els projectes per al Cabanyal

València Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha aprovat hui, en un ple convocat amb caràcter extraordinari, els projectes bàsics per a la construcció del Centre Municipal de Dia per a Joves del Cabanyal, la rehabilitació d’un edifici que acollirà el nou Centre Municipal de Servicis Socials del Cabanyal i la rehabilitació i ampliació de l’edifici de l’Escorxador, al carrer de Sant Pere, 37, per a convertir-lo en arxiu històric. Estes tres infraestructures per al Cabanyal, que s’escometran amb finançament de la Conselleria d’Hisenda, han tirat avant a pesar de l’abstenció dels regidors del Grup Popular. També Ciutadans s’ha abstingut en el punt sobre la rehabilitació de l’escorxador.hoy-solo-se-ha-aprobado-el-proyecto-basico-de-estas-inversiones-no-contempladas-en-los-presupuestos-municipales

En els tres casos es tracta de projectes que la Generalitat finançarà després d’haver acceptat la proposta de substitució d’altres iniciatives previstes anteriorment en el denominat Pla Confiança i la inclusió del Centre per a Joves, el nou Centre Municipal de Servicis Socials i la rehabilitació i ampliació de l’antic escorxador situat en el número 37 del carrer de Sant Pere.

Hui solament s’ha aprovat el projecte bàsic d’estes inversions no previstes en els pressupostos municipals, amb un import al voltant de tres milions d’euros. En el cas del Centre Municipal per a Joves, al carrer Doctor Llorens de la Flor, l’execució es realitzarà en nou mesos amb un import d’1.600.000 euros. La rehabilitació de l’edifici per a albergar el nou Centre de Servicis Socials del Cabanyal, al número 117 del carrer de La Reina,  costarà aproximadament 800.000 euros, i el pressupost per a convertir l’escorxador en arxiu històric és de 616.000 euros.

Abans d’iniciar-se el debat previ a l’aprovació d’estos tres projectes bàsics, ha intervingut el portaveu de Salvem el Cabanyal, Faustino Villora, que ha donat el seu suport a la construcció d’estes tres infraestructures públiques per al barri i s’ha referit als problemes de seguretat, tràfic de drogues i a la necessitat d’actuar en els aproximadament 500 habitatges de propietat pública que hi ha al Cabanyal i que, segons ha dit, “són un focus de degradació”.

Encara que finalment Ciutadans s’ha abstingut en el punt de l’escorxador, el seu regidor Narcíso Estellés ha reiterat el suport del seu grup al pla integral per a recuperar el Cabanyal, mentre que Alfonso Novo, del Grup Popular, abans d’anunciar l’abstenció de la seua formació ha criticat la tramitació dels expedients i “la improvisació tant en l’actuació com en la inversió”.

Les regidores Consol Castillo, de Benestar Social, i Glòria Tello, de Cultura, s’han repartit el temps d’intervenció per a defensar la bondat i necessitat d’estes infraestructures per al Cabanyal. Castillo ha recordat que “hui solament s’aprova el projecte bàsic” i, davant de les manifestacions de Novo, ha assegurat que en tot el procés que culmine amb la seua construcció “hi ha llum i taquígrafs”. Tello, per la seua banda, ha insistit que la rehabilitació de l’escorxador “no és un projecte simbòlic, sinó una actuació necessària que contribuirà a defensar el patrimoni i la identitat del barri del Cabanyal”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.