BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El segon teatre de l’Ajuntament acull diferents representacions del Festival Internacional de Circ Contorsions

circo2_NoticiaAmpliada Els artistes Claudio Stellato i Leo Bassi posen en marxa este cap de setmana la nova programació de La Mutant, convertida en una de les seus principals del Festival Internacional de Circ de València, Contorsions. La primera edició del certamen es desenvoluparà del 5 al 8 d’abril a llocs tan emblemàtics com la Plaça de l’Ajuntament, els Jardins de Vivers o el TEM, i naix amb el clar objectiu d’oferir als ciutadans una visió de les arts circenses totalment renovada i exempta de clixés.

El primer espectacle de Contorsions que acollirà La Mutant serà La Cosa, una creació del prestigiós artista milanès establert a Brussel·les Claudio Stellato. Guardonada amb el Prix de la Critique al millor espectacle de circ 2015-16, La Cosa reflexiona sobre el vincle bàsic entre l’home i la natura mitjançant la connexió que uneix els intèrprets amb un bloc gegant de fusta. Una obra que busca mostrar la creació d’espais i objectes a partir d’una matèria primera, mentre deixa al descobert una àmplia gamma de relacions humanes que van de la cooperació a la competència, passant per la gentilesa o la complicitat. La cita serà el divendres 6 d’abril a les 21 hores.

Dos dies després, el 8 d’abril, La Mutant es convertirà en l’escenari de la cloenda de Contorsions amb la representació de El último bufón, un muntatge en què Leo Bassi repassa els seus quatre dècades de trajectòria artística rendint homenatge a l’última generació circense a la qual pertany. Tot part d’un extraordinari descobriment efectuat per la seua germana Joanna en els arxius de la Fundació Lumière, a Lyon: ni més ni menys que un enregistrament realitzat pels cèlebres germans, datat al maig de 1896, en el qual apareixen el besavi de Leo, Giuseppe, i el seu oncle Giorgio quan tots dos treballaven al Circ Rancy d’esta mateixa ciutat. Un espectacle que podrà gaudir-se l’últim dia del festival, també a les 21 hores.

Després de l’actuació de Leo Bassi, la festa de cloenda continuarà amb el mestissatge entre rumba catalana i ritmes orientals de Rumbamazigha (22:30 hores), un projecte que combina els sons mediterranis i la cultura berber per crear un llenguatge musical únic i sense fronteres. Finalment, la DJ valenciana Miss Yuls (23:30 hores) portarà fins a La Mutant la seva característica fusió d’estils, que van des del rock dels 80 al pop més divertit dels 90 o el housemés elegant.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.