El Valle de Ayora rebrà 600.000 euros del tercer IFS de la Diputació per a lluitar contra la despoblació rural

València Notícies | Redacció.– La comarca del Valle de Ayora rebrà un total de 605.368 euros del tercer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València, amb l’objectiu de reforçar el finançament de les zones rurals front a la despoblació i l’autonomia dels seus ajuntaments, els qui decideixen a què destinar les inversions.

La Corporació provincial invertirà 21,8 milions dels 33,3 del superàvit a la posada en marxa d’aquest nou pla, el tercer de la legislatura després dels 70 milions repartits entre els 266 municipis de la província només entrar el nou equip de govern i els 12 milions d’un segon IFS destinat als municipis de menys de 5.000 habitants.Imagen de la carretera en Cortes de Pallás.

La intenció d’aquests plans és la de reconèixer que els alcaldes i alcaldesses són els que millor coneixen les necessitats dels seus veïns, però, com assegura el president, Jorge Rodríguez, “necessiten un finançament suficient i adequada per a poder assumir competències i demostrar la seua responsabilitat en resposta a l’autonomia que sempre diem que han de tindre”.

En la mateixa línia s’expressa la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, qui destaca els criteris objectius que segueixen aquests plans i la resta de programes posats en marxa per la institució, com els SOM, que han simplificat la seua tramitació i introduït criteris socials en la distribució de les ajudes. En paraules d’Amigó, “el més important és que hem acabat amb el clientelisme i els favoritismes i estem posant la Diputació al servei de les persones, en col·laboració amb la resta d’administracions, amb les que cooperem en lloc de competir”.

En concret, els 7 municipis del Valle de Ayora percebran un total de 605.368 euros. Per localitats l’assignació serà la següent:

Ayora: 132.163 euros.

Cofrentes: 83.506 euros.

Cortes de Pallás: 119.288 euros.

Jalance: 63.484 euros.

Jarafuel: 79.797 euros.

Teresa de Cofrentes: 73.376 euros.

Zarra: 53.753 euros.

Criteris socials

El tercer IFS, una línia d’inversions sostenibles, fonamentalment de millora d’instal·lacions i serveis, que ha deixat ja més 100 milions d’euros a les comarques valencianes, tindrà un termini de presentació de projectes que es prolongarà fins a finals de setembre, període en el qual els ajuntaments hauran de posar en marxa la seua maquinària per donar forma a aquestes actuacions de millora pendents o a projectes demandats pels veïns que poden tenir cabuda en el pla.

Els criteris a l’hora de determinar el repartiment dels 21,8 milions d’euros entre els municipis valencians de menys de 50.000 habitants són els mateixos que es varen emprar al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM). És a dir, una quantitat fixa per a tots els municipis i una altra variable en funció de criteris com el nombre d’habitants, que pondera un 30%, el cost efectiu dels serveis, la superfície (10%), la taxa d’atur (10%), els nuclis de població separats, com llogarets i pedanies (4%) i la pertinença al Pacte d’Ajuntaments, amb actuacions contra el canvi climàtic (3%).

Els altres 11 milions d’euros del superàvit s’han destinat a diferents partides, la major part programes o línies de les àrees de gestió ja en marxa que han ampliat la seua dotació per arribar a més municipis i persones. El ple de juliol va aprovar destinar, entre altres inversions, 1.000.000 d’euros als municipis afectats per les pluges; 900.000 euros per a la reforma a la coberta i la façana del Teatre Principal; 400.000 euros per a la posada en marxa de la Xarxa de Municipis Contra la Violència de Gènere; 1.000.000 d’euros per a béns mobles i immobles i 900.000 euros per subvencionar clubs i esportistes d’elit i joves promeses.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.