El viola de la Filharmònica de Berlín Riquelme debuta al Palau de la Música amb l’Orquestra de València

El Péndulo | Redacció.- Joaquín Riquelme, solista de viola de la Filharmònica de Berlín des del 2010, debuta demà divendres al Palau de la Música amb l’Orquestra de València, per interpretar el “Concert per a viola” de William Walton, una de les referències concertants del repertori internacional. En paraules del mateix Riquelme, es tracta d’una obra de molta dificultat, que residix “en la seua tècnica, ja que és molt  exigent per al solista”, i també per “un so molt íntim en el qual s’exploren tots els registres de l’instrument”.Joaquín Riquelme (Foto-Molina Visuals).

D’esta manera, el concertista murcià  compartirà escenari amb la formació simfònica valenciana, que compta en la seua secció de vent amb la solista de trompa María Rubio, que col·labora sovint amb la llegendària formació alemanya. El mestre israelià Pinchas Steiberg dirigirà este concert, en el programa del qual també figura la “Simfonia núm. 5” de Dmitri Xostakóvitx, una de les més conegudes de l’autor i estrenada el 21 de novembre de 1937 a Leningrad, amb la direcció del llegendari Evgueny Mravinski.

Riquelme toca una viola Domenico Busan “ex-Giuranna” de 1780, cedida per la fundació dels Freunde der Berliner Philharmoniker. Col·labora habitualment amb Pahud i Zacharias, així com distints grups de la Berliner Philharmoniker. Ha sigut convidat com a solista per la Baden-Baden Philharmonie i UdK Orkester
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.