BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Els ajuntaments comencen a licitar els més de 1.570 projectes del pla d’inversions de la nova Diputació

Els municipis valencians han començat a activar les seues economies locals gràcies a la licitació dels projectes que seran subvencionats per la nova Diputació de València a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) 2015, engegat en el mes de setembre, i que suposen una injecció econòmica total de 71,2 milions d’euros.

Alguns ajuntaments, com el de Picassent, Ontinyent i uns altres, ja han iniciat els procediments per a adjudicar l’execució de les obres en les seues poblacions a empreses, abans que finalitze aquest termini el pròxim 10 de desembre, tràmit que variarà en funció del cost de cada projecte, ja que quan aquest supere els 200.000 euros haurà de tramitar-se per procediment obert o concurs públic.

En aquesta situació es troben 71 projectes de 37 municipis, del total de 1.579 projectes que volen acollir-se al pla de la Diputació. A més s’han presentat 303 propostes d’actuacions amb un cost d’entre 50.000 i 200.000 euros de pressupost i altres 1.205, amb un cost inferior als 50.000 euros.

El disseny del Pla d’Inversions Sostenibles s’ha realitzat amb l’objectiu d’apostar pel benestar de les persones i pel manteniment o creació d’uns 2.500 llocs de treball en els pròxims mesos.

Els 71,2 milions de pressupost del PIFS 2015 procedeixen de romanent de tresoreria que, en lloc de destinar-ho als bancs, es destina a les persones amb un criteri objectiu, gràcies a una distribució de les subvencions proporcional a la població de cada municipi, amb una correcció per als pobles més xicotets.

Tipus d’obres

Els projectes locals integrats en el PIFS 2015 estan relacionats amb obres de sanejament i proveïment d’aigües, recollida i tractament de residus, enllumenat públic, protecció del medi ambient i millora de les infraestructures agropecuàries i sistemes productius.

També, amb actuacions relacionades amb la indústria, l’energia, el comerç, la promoció turística, el transport, els recursos hidràulics, la recerca científica i tècnica, la societat de la informació i la gestió del coneixement.

Altres obres subvencionables seran les referides a l’ordenació del trànsit i l’estacionament, les vies públiques, parcs i jardins, la protecció del patrimoni històric-artístic, carreteres, camins veïnals i aquelles gestions sobre la rehabilitació i la reparació d’infraestructures i immobles per a servei públic.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.