Les brigades forestals d’Imelsa condicionen el Camí de la Serra de Chiva

DSC_1554
image-247201
Les brigades forestals d’Imelsa treballen ja en la neteja i condicionament del conegut com a Camí de la Serra, situat en el terme municipal de Chiva, una senda molt transitada per la població, especialment els caps de setmana i festius, ja que condueix a diferents fonts naturals com a Fuente Umbría, Fuente Alhóndiga, Fuente Enebro o Fuente la Parra.

Segons el gerent d’Imelsa, Josep Ramon Tiller, “una de les prioritats d’actuació de les brigades són els paratges amb un alt índex de presència humana, ja que sol suposar un major perill potencial d’incendi. En el cas del camí de la Serra de Chiva, es pretén, a més de mantenir la zona el més neta possible, facilitar les comunicacions actuant als dos costats de la carretera”.

L’alcalde de Chiva, Emilio Morales, ha destacat que “el nostre municipi compta amb el paratge municipal protegit més gran de la Comunitat Valenciana, amb 5.200 hectàrees. Per açò, una de les prioritats de gestió per a aquesta corporació serà a l’àrea mediambiental, ja que és un dels actius més importants de Chiva”.
Una labor imprescindible
En aquest sentit, explica Morales, “la labor de les brigades forestals de la Diputació és imprescindible per a Chiva, ja que un ajuntament com el nostre no pot fer-se càrrec de manera autònoma del manteniment i promoció d’una superfície forestal tan extensa, i al mateix temps tan important a nivell cultural i econòmic per al municipi”.
El regidor d’Agricultura, Medi ambient i Urbanisme, Jacobo Morales, assenyala “la importància de la labor de prevenció per a evitar que es produïsquen incendis. I, en el cas que es declare algun, que els vehicles d’emergència puguen circular amb les majors garanties de seguretat, minimitzant així el temps de resposta dels efectius contra el foc”.
Jacobo Morales indica que “l’actuació de neteja de les brigades es completa amb les que s’estan duent a terme des de la corporació en aquest paratge, com la plantació d’uns teixos de gran valor en la zona de Fuente Alhóndiga, i altres programes d’actuació que s’engegaran pròximament amb l’objectiu que els veïns de Chiva puguen gaudir del seu entorn natural”.
Silvicultura en la província
Els treballs de les brigades forestals al llarg de totes les comarques de València es basen, quant a selvicultura, en la poda, esbrosse selectiu, manteniment de plantes autòctones i eliminació de les al·lòctones invasores, així com la destrucció dels residus vegetals generats en els treballs mitjançant la trituració “in situ” de les restes amb la maquinària adequada.
Així mateix, adquireix especial rellevància la construcció i manteniment de diferents tipus de tallafocs i faixes auxiliars de pista, amb l’objectiu de facilitar les labors d’extinció en cas que es declare un incendi.
112 brigades en 10 zones d’actuació
Imelsa compta amb una plantilla de 560 brigadistes forestals, distribuïts en 112 brigades que cobreixen la pràctica totalitat de la província de València.
Les brigades s’agrupen en deu grans zones geogràfiques, al capdavant de cadascú se situa un coordinador de zona que supervisa la labor dels brigadistes.
Així mateix, un equip de coordinadors de logística s’encarrega de les mobilitzacions de brigades, manteniment de vehicles, peticions dels ajuntaments i gestió de personal.

– See more at: http://portal.dival.es/sala-prensa/content/les-brigades-forestals-dimelsa-condicionen-el-cami-de-la-serra-de-chiva#sthash.bjc7IcLo.dpuf
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.