Els alcaldes de la Ribera Alta demanen a la nova Diputació ajuda urgent per a transports i millora de l’aigua

El Centre Integral de Majors de Carcaixent ha acollit hui la cinquena reunió comarcal organitzada per la nova Diputació de València per a escoltar els alcaldes i transmetre els nous eixos de gestió de l’equip de govern provincial, “menys plans, amb més dotació econòmica i criteris objectius de repartiment, transparència i més autonomia local”, en paraules del president Jorge Rodríguez qui també ha avançat que els nous plans premiaran qüestions com l’aposta per l’eficiència energètica o la cooperació intermunicipal. En aquest sentit, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha insistit en què “és molt important fer comarca i potenciar serveis mancomunats per a permetre que tots els ciutadans disposen dels millors serveis públics en igualtat de condicions”.1.Reunión alcaldes de la ribera en Carcaixent foto_Abulaila (7)

El president de la Diputació de València, la vicepresidenta i el diputat de Modernització, Ivan Martí, i els 35 alcaldes de la comarca, així com el president de la Mancomunitat, Txema Peláez, han mantingut una reunió de treball de més de dues hores en la qual la petició local ha sigut quasi unànime: ajuda urgent per a transport i millorar el proveïment d’aigua.

Jorge Rodríguez ha transmès el compromís del govern de la Diputació de facilitar solucions “ja siga com a intermediaris amb el govern autonòmic o via ajudes per a despesa corrent a través de mancomunitats perquè l’important són els ciutadans”.

Segons el president Jorge Rodríguez, “escoltar els alcaldes és fonamental, són els qui coneixen de primera mà els problemes locals reals i les seues prioritats marcaran els nous programes de la Diputació”.

En la seua intervenció, la vicepresidenta Maria Josep Amigó ha assegurat que “treballant junts sempre anem a aconseguir més coses, per açò venim a escoltar i a prendre nota del veritablement necessari per als nostres pobles i comarques”.

Amigó ha transmès als alcaldes que ja estan treballant en els pressupostos del pròxim any que posaran l’accent en les persones mitjançant plans dirigits a tots els ajuntaments, entitats locals menors, pedanies i també a les mancomunitats.

Per la seua banda, el diputat Ivan Martí ha anunciat que abans de final d’any estarà disponible el nou portal de Transparència de la Diputació de València i que col·laboraran amb els ajuntaments perquè també puguen facilitar aquest servei electrònic.

Els edils han qualificat la trobada de “històrica i emotiva” i fins i tot alguns han mostrat la seua sorpresa davant el format de reunió que els ha permès parlar i exposar les seues propostes, com l’alcalde de Montserrat, Josep Maria Mas que ha assegurat que el tracte rebut pels anteriors gestors de la Diputació no havia sigut correcte. També l’alcalde de Real ha agraït “aquest nou tarannà, que puguem parlar, alguna cosa que haguera d’haver sigut normal però no ho ha sigut”.

En aquest sentit s’ha expressat també l’alcalde d’Alzira, “hem de fer xarxa, s’ha acabat el regnat de taïfes i hem d’anar tots a l’una per a construir un país que mire al futur”.

Per la seua banda, l’alcalde amfitrió, Paco Salom, ha qualificat la trobada de molt positiva “perquè no ens esperàvem que vingueren als pobles a parlar i escoltar el president i la vicepresidenta i jo, la veritat, era una mica escèptic que poguera servir per a alguna cosa i ha sigut tot el contrari, molt eficaç i interessant perquè la gent ha pogut expressar la problemàtica i les seues inquietuds. S’ha aportat sentit comú i no grans obres ni grans projectes”.

Finalment, el president de la mancomunitat, Txema Peláez, ha comentat que amb aquestes trobades “s’obri el camí cap a un nou model de col·laboració entre tots, on s’impose l’objectivitat, sense tenir en compte els colors ni el partit i que no siga una espècie de loteria com abans i que la Diputació siga sensible i accessible a les nostres propostes i ens deixe l’autonomia que ara s’està començant a donar”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.