Els alumnes de Forestals de les escoles de Catarroja i Requena faran les seues pràctiques en les brigades d’Imelsa

Reunión carril bici en l' class=
image-297996
La diputada d’Educació, Mercedes Berenguer, ha tramitat amb l’empresa pública de la Diputació que els alumnes de les escoles depenents de la mateixa completen la seua formació pràctica dins del propi entorn d’aquesta Administració

La diputada d’Educació, Mercedes Berenguer, ha començat els tràmits amb l’empresa pública Imelsa perquè els estudiants dels cicles de Forestals, tant de l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja com la Félix Jiménez de Requena, realitzen les pràctiques per a la seua formació en les brigades forestals d’Imelsa.

Segons ha informat Mercedes Berenguer, “la sol·licitud ha partit dels propis alumnes que em van transmetre aquesta inquietud en la primera reunió que he mantingut amb ells durant el primer trimestre del curs”.

“Els estudiants em van traslladar que no tenia sentit que hagueren de cercar empreses externes per a fer les pràctiques quan la pròpia Diputació, que és la propietària de l’ens que les gestiona, disposa dels millors mitjans en les brigades forestals”, ha explicat Berenguer.

Els directors gerents d’Imelsa, Agustina Brines i Josep Ramon Tiller, que han acompanyat a Mercedes Berenguer en la visita a l’escola de Capatassos de Catarroja, han mostrat la seua “predisposició a atendre les propostes dels alumnes dels cicles de Forestals, perquè són legítimes i molt raonables” i s’han compromès a “estudiar la millor fórmula perquè siguen una realitat com més prompte millor”.

Reconeixement de la titulació

Els cicles de gestió i treballs forestals que s’imparteixen en l’Escola de Capatassos Agrícola de Catarroja i en la de Vitivinicultura de Requena, compten amb una nombrosa demanda d’alumnes que volen cursar-los.

Any rere any ixen promocions de forestals després de realitzar les pràctiques que es convaliden en crèdits obligatoris per a la seua graduació.

Les escoles de la Diputació mantenen diversos convenis de col·laboració amb empreses del sector que sempre han mostrat la seua satisfacció per l’experiència ja apresa dels alumnes, que adquireixen en els camps de pràctiques de la Diputació tant a Catarroja com a Requena.

Però la veritat és que molts dels alumnes estan interessats a conèixer el treball diari en les brigades d’Imelsa i que al seu torn, ja que la Diputació ofereix la possibilitat d’estudiar aquest cicle forestal siga conseqüent amb donar el mèrit i valorar la titulació que imparteix.

Per açò, les promocions que estan estudiant actualment han sol·licitat que un dels requisits perquè contracten agents forestals siga estar en possessió del títol.

Tant la diputada d’Educació, Mercedes Berenguer, com els directors gerents d’Imelsa, han coincidit que aquest cicle ha de tenir el mateix reconeixement que altres especialitats per a les quals és fonamental acreditar haver-se format per a poder exercir.

Així doncs, en un futur pròxim, açò portarà a la professionalització del sector per al qual s’estan titulant més d’un centenar de joves a l’any entre les dues escoles.

Finalment, Mercedes Berenguer ha valorat l’enteniment immediat que hi ha hagut entre els alumnes i els gestors públics donades les bones maneres mostrades per ambdues parts i l’òbvia coincidència de criteris d’optimitzar els recursos de la mateixa administració i respectar les titulacions que imparteixen les escoles de la Diputació de València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.