Els aparcaments del centre creen tarifes planes per a captar la mobilitat nocturna amb cotxe

València Notícies | Redacció.- Les converses entre la regidoria de Mobilitat Sostenible i les empreses del sector del pàrquing es materialitzen en les noves tarifes nocturnes de cinc aparcaments del centre de la ciutat amb més de 1.400 places.

Entre 5 i 6’95 costarà com a màxim aparcar a les nits en el centre de la ciutat després de l’anunci de les noves tarifes planes llançades per les empreses Aza, Empark i Interparking per als seus aparcaments en Baró de Càrcer, el Mercat de Colón, Glorieta, Porta de la Mar i Russafa, cinc dels aparcaments més cèntrics de la ciutat que ofereixen un total de 1.420 places.

Estes noves tarifes màximes (els clients pagaran menys si la seua estada en l’aparcament no arriba a eixe import) són fruit de les converses mantingudes entre la regidoria de Mobilitat Sostenible i les empreses d’aparcament durant les últimes setmanes, amb la finalitat de fer compatible i més atractiu el normal funcionament del servici públic nocturn d’autobusos i la llibertat d’accedir en vehicle privat fins al mateix centre de la ciutat per part del que així ho desitge.Más de 1.400 plazas en el centro con tarifa plana toda la noche, entre 5 y 6’95 euros.

1.700 places en zones d’oci

Amb les 1.700 places anunciades amb estes tarifes màximes (a les quals es poden seguir incorporant unes altres aparcaments els pròxims dies), solament els pàrquings del centre de València podrien acollir a tots els vehicles que estacionaven en els carrils EMT-Taxi de tota la ciutat les nits dels caps de setmana.

Este gran acord, suposa que, amb una tarifa màxima de 6’50 euros (el preu serà inferior si l’estada no arriba a eixe màxim), solament el Pàrquing Russafa del Grup Aza, oferirà les 750 places d’aparcament subterrani del seu aparcament del carrer Russafa 8, (sota la nova zona comercial del Passatge Doctor Serra) als usuaris que les utilitzen en horari nocturn entre les 22 hores i les 10 hores de l’endemà (podent absorbir amb escreix la limitació de l’aparcament en el carril EMT-Taxi).

A Ciutat Vella, el Pàrquing Avinguda de l’Oest-Vinatea oferirà per a les seues 230 places en rotació una tarifa màxima nocturna de 6’95 euros entre les 22 i les 8 hores, que entrarà en vigor a partir de dilluns pròxim, 10 d’abril. Este aparcament és un dels que ja manté convenis amb alguns comerços de l’Associació de Comerciants del Centre Històric per a oferir aparcament gratuït als seus clients, i també ofereix la primera hora d’aparcament gratuït als espectadors del Teatre Olympia, entre altres acords comercials.

Per la seua banda, Interparking establirà a partir de la setmana vinent una tarifa màxima nocturna de 5’95 euros per als cotxes que aparquen entre les 21 i les 7 hores en els seus aparcaments de Glorieta/Pau i Porta de la Mar, que ofereixen al voltant de 300 places en rotació. Interparking ja oferia i manté la seua tarifa màxima de 2’95 euros al dia (1’95 en el cas dels diumenges i 3’95 si s’aparca tot el cap de setmana) en les al voltant de 100 places de rotació del seu aparcament de Santa Maria Micaela en plena zona d’oci de Joan Llorens.

D’una altra naturalesa, però també millorant l’oferta d’aparcament vespertí i nocturn a Ciutat Vella —en concret a residents i treballadors de vesprada/nit de la zona— és l’acord amb Empark per al pàrquing de Parcent, en el qual ofereix aparcament de dilluns a dissabte de 15 a 10 hores i les 24 hores de diumenges i festius per 40€ al mes.

D’altra banda, Empark rebaixarà encara més la seua tarifa màxima d’estacionament nocturn per a les 140 places en rotació del Mercat de Colón, establint-la en un màxim de 5 € (costant 1’5€ l’hora si no s’arriba a eixa quantitat). I de la mateixa manera que a Parcent, oferirà també un nou abonament de 40€ de dilluns a dissabte de 20 a 9 hores i les 24 hores de diumenges i festius.

Finalment, i en coordinació amb el regidor de Desenvolupament Sostenible i president d’AUMSA, Vicent Sarrià, s’està treballant en la proposta de la tarifa plana nocturna més adequada per a l’aparcament de la plaça de la Reina, de gestió municipal.

Totes estes noves tarifes pactades entre la Regidoria de Mobilitat i els diferents aparcaments d’ús públic se sumen a les ja existents en múltiples aparcaments de la ciutat (també en la zona d’oci de Juan Llorens, per exemple, el Pàrquing Navarro Llorens-Abastos ja ofereix places amb dos trams màxims de 2’70 i 5’40 euros).

Un avanç en la normalitat

“València no és menys que cap altra ciutat, i els seus empresaris, tant els de aparcaments com els comerciants, porten anys demostrant que poden arribar a acords i estan a l’altura dels de les principals capitals europees. Per açò avançar en este sentit per a millorar al costat del govern municipal la mobilitat en la ciutat no ha suposat cap dificultat, perquè tots anem de la mà per a consolidar València com la gran capital europea que és”, ha apuntat Giuseppe Grezzi sobre estes millores amb les quals, “València entra en l’escenari de l’aparcament i del servici públic de transport nocturns de la normalitat i la legalitat”.

Amb els propietaris dels aparcaments, afig el regidor, “portem temps conversant, i sabíem que l’ocupació nocturna dels mateixos, en línies generals, no superava el 10% d’ocupació, per la qual cosa els animem a realitzar ofertes atractives per als seus potencials clients i la nostra disponibilitat per a donar-les a conèixer des de l’Ajuntament, i estes noves tarifes màximes són el primer fruit d’açò”. El regidor, a més, ha recordat els acords que ja mantenen els aparcaments amb altres comerciants i sales de cinema i teatre.

“Rajoy contra el transport públic valencià”

“Esta regidoria no ha deixat de treballar per la ciutadania i per millorar la mobilitat de manera sostenible i generalitzada des del primer dia de la legislatura, i cada dia es veuen els resultats” apunta el regidor Grezzi. En canvi, tal i com lamenta, “el nostre treball contrasta amb el menyspreu al que tracta de sotmetre el govern de Mariano Rajoy al transport públic valencià” en la partida d’inversions dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat. Ara, ha afegit, “és necessari que tot el món es posicione: bé a favor del transport públic i la llibertat d’elecció com estem nosaltres, o contra ell, com estan el Partit Popular i Ciutadans”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.