Els Mossos realitzen diverses actuacions policials contra la mutilació d’animals per raons estètiques i denuncien els seus responsables a Crespià i a Lloret de Mar

f9588698-4706-4c80-8fdc-bfcec25c9b19Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona van denunciar els dies 20 i 31 de juliol, a Crespià (Pla de l’Estany) i a Lloret de Mar, dos propietaris de gossos de diferents races potencialment perilloses per una infracció a la llei 2/2008 de protecció dels animals.

Els agents de l’URMA de Girona, especialitzats en medi ambient, han focalitzat els seus esforços durant les darreres setmanes en la cerca i el control d’activitats il·legals de mutilació d’animals per raons estètiques en la seva demarcació.
Fruit de la informació recopilada de l’entorn de patrullatge habitual, del mateix sector de comerç d’animals domèstics i també gràcies a les cerques per internet dirigides a localitzar anuncis d’aquest tipus de pràctiques prohibides, els agents han pogut realitzar aquestes dues intervencions.
En ambdós casos es va aixecar una acta dels fets que s’enviarà als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de Girona de la Generalitat de Catalunya, per infracció a la llei 2/2008.
Per realitzar la venda en el domicili de particulars cal tenir nucli zoològic i, si la venda o donació es fa per mitja de revistes o similars, s’ha d’incloure el número de nucli zoològic que facilita el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Cal recordar que practicar mutilacions a animals sense control veterinari o en contra de les condicions i els requisits establerts per la llei de protecció dels animals es pot considerar com una infracció molt greu i es poden arribar a sancionar fins la quantia de 20.000 euros.
Segons el cas, es pot considerar un il·lícit penal de maltractament animal que pot comportar penes privatives de llibertat i inhabilitació especial fins a quatre anys per a l’exercici de la professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i també per a la seva tinença.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.