Els museus festius consoliden el seu creixement amb un 10,42% més de visites en el que portem d’any

fotonoticia_20180908192926_800El Museu Faller continua sent el que més persones rep en 2018 després d’un 2017 de rècord històric.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat hui que els tres museus festius municipals han mantingut també durant l’estiu l’alt nivell de visitants registrat durant tot l’any 2018. El Museu Faller, el Museu de les Roques i el Museu de la Setmana Santa Marinera sumen així 147.210 visitants entre els mesos de gener i agost d’enguany, la qual cosa suposa un increment d’un 10,42 % respecte al mateix període en 2017, quan se’n registraren 133.315. Fuset ha apuntat que “les magnífiques xifres dels dos primers quadrimestres ens fan preveure que 2018 serà un any excel·lent en què els museus festius superaran els rècords històrics de l’any passat”.

 

El Museu Faller continua sent enguany el que més persones rep després de batre rècords en 2017. Durant el mes d’ agost ha acollit 8.574 visites, una xifra pràcticament idèntica a la del mateix mes de l’any passat, i això permet que en el conjunt de l’any l’augment de visitants se situe en 9.589. En total, 89.531 persones han passat ja pel museu dedicat a la festa fallera, per les 79.942 dels primers huit mesos de 2017. L’espai faller de Montolivet acumula així un 61,73 % de creixement respecte a les dades de 2010, confirmant un creixement especialment significatiu els darrers anys a partir de la seua oficialització i d’una completa reforma i renovació que Fuset ha anunciat que tindrà continuïtat en les pròximes setmanes.

 

Per la seua part, el Museu del Corpus – Casa de les Roques acumula 4.114 visites més que al mateix cicle de l’any passat, tot i haver estat tancat per obres en febrer. El renovat museu de la festa grossa va registrar també la variació més gran d’agost, amb un increment de 1.493 visitants respecte al mateix mes de 2017. L’evolució d’este espai -immers en un procés d’oficialització com a museu i que l’any passat va renovar per complet el seu discurs museogràfic amb la incorporació entre altres elements de material audiovisual- és també especialment considerable ja que des de 2010 pràcticament ha duplicat el seu públic.

 

En el cas del Museu de la Setmana Santa Marinera, ubicat al Marítim i per tant el més allunyat del centre i els circuits turístics habituals, el seu flux es manté més discret i constant al llarg del temps. En total són ja 9.587 visites les registrades entre gener i agost, 192 més que el dos primers quadrimestres de l’any passat, tot i que va haver d’estar un temps tancat per reforma. Precisament eixa intervenció, que aposta també per la modernització del discurs museogràfic, va ser presentada pocs dies abans d’agost i, en paraules de Fuset, “pretén donar una empenta definitiva a la promoció de la festa gran de la València marinera entre la ciutadania i el turisme”.

 

Fuset s’ha felicitat per la consolidació d’un creixement constant “que demostra que el patrimoni festiu valencià és cultura viva i que ben gestionat és capaç de continuar fent créixer el seu públic”.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.