Els treballs arqueològics i de consolidació de La Ceramo acabaran el pr`xim mes

València Notícies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà i responsable dels Projectes Urbans de la ciutat, Vicent Sarrià, i el regidor de Govern Interior i responsable dels Servicis Centrals Tècnics, Sergi Campillo, han visitat hui La Ceramo per a comprovar els treballs que s’estan realitzant coordinats per les dos delegacions, en els quals s’ha invertit 45.000 euros, i anunciar els projectes i usos d’esta antiga fàbrica de ceràmica de teules i ceràmiques.la-rehabilitacion-integral-de-la-ceramo-se-llevara-a-cabo-durante-el-mandato-de-la-corporacion-actual

D’una banda, els Servicis Centrals Tècnics han procedit a realitzar tasques d’emergència per a consolidar determinats elements de la fàbrica per un import de 31.728 euros, adjudicats a l’empresa Contraforte Restaura SL, i d’altra banda s’ha procedit a treballs de desenrunament, presa de dades, mesures precautòries i inventari de tots els elements existents de valor etnològic duts a terme pel Gabinet d’Arqueologia Víctor AlgarraPaloma Berrocal, per import de 13.189 euros, i els treballs hauran d’estar finalitzats com a màxim abans de final de 2016.

Posteriorment, des del Servici de Projectes Urbans es redactarà el projecte de rehabilitació i usos, que inclou la recuperació dels antics forns. L’objectiu d’això és que durant el mandat de l’actual corporació es puguen finalitzar les obres de recuperació i rehabilitació d’esta antiga fàbrica. L’immoble, una vegada tractat, es dedicarà a diferents usos relacionats amb la seua història i la seua funció: usos artesanals, tallers de ceràmica i un espai per a sales d’exposicions i d’interpretació de la història de la ceràmica en la seua època. A més, es pretén reservar també un espai per a la ubicació de peces ceràmiques procedents del Museu Nacional de Ceràmica.

Tal com ha manifestat el regidor Sarrià, hi ha un acord amb la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), que és la propietària de la part de l’immoble que el PGOU assenyalava com a residencial. Este acord preveu traslladar l’edificabilitat prevista a una altra parcel·la de la ciutat i protegir íntegrament la fàbrica com a Bé de Rellevància Local, BRL, per la qual cosa el Servici de Planejament està tramitant esta modificació puntual que permetrà la protecció i rehabilitació total de l’edifici.

Per a Campillo, “els treballs de manteniment i neteja de La Ceramo s’emmarquen en tot un programa més ampli de recuperació del patrimoni municipal des de la Regidoria de Govern Interior, amb més de mig milió d’euros ja invertits per a recuperar edificis tan emblemàtics com l’Alqueria de la Torre, el Casino de l’Americà o l’edifici del carrer de la Sang. Per a este equip de govern la conservació del patrimoni és molt important”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.