Els Xiquets Cantors de Viena proposen al Palau un viatge musical i temàtic al voltant de Haydn

València Notícies | Redacció.- Els Xiquets Cantors de Viena tornen demà dissabte (a les 19:30 hores) al Palau de la Música amb un concert extraordinari, en què proposen un bellíssim programa de xicotetes peces corals encastades al voltant de Franz Joseph Haydn. Considerat com el més cèlebre cor de xiquets del món, són habituals en el concert de Cap d’Any de la Filharmònica de Viena, i tornen a la programació de l’auditori valencià després de 20 anys d’absència. Sota la direcció de Jimmy Chiang, el públic podrà escoltar el concert “Un viatge amb Haydn” en què es cantaran obres de Joseph Haydn, així com del renaixement tardà, barroc, classicisme i romanticisme alemany i austríac, d’autors com ara Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Antonin Dvorák, Jacobus de Kerle, Zoltan Kodály, Jacobus Gallus, Johann Joseph Fux, Johann Adolf Hasse, Josef Lanner, i altres de la família Strauss com les polques “De vacances” i “Llarga vida al magiar!” i la cèlebre “Marxa Radetzky”. No faltaran cançons populars i molt conegudes vieneses i croates.

vuelven-a-la-programacion-del-auditorio-valenciano-tras-20-anos-de-ausencia
image-424600

Els Xiquets Cantors de Viena és una coral de veus blanques que va nàixer el 1498, quan l’emperador Maximilià I d’Àustria va fundar l’orquestra de la Cort, amb dotze veus blanques, amb la finalitat de realçar els oficis religiosos de la Capella del Palau Imperial de Hofburn. Bé actius gràcies als seus concerts cada diumenge en la Capilla Imperial de Viena (Wiener Hofmusikkapelle) i a les seues habituals gires per tot el món, els Xiquets Cantors se dividixen hui en quatre cors, anomenats a partir de quatre grans compositors relacionats amb la rica història musical de la capital austríaca: Bruckner, Haydn, Mozart i Schubert.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.