BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Esport concedeix per primera vegada 164 beques academicoesportives

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució de les beques academicoesportives per a esportistes valencians menors de 26 anys. És la primera vegada que s’atorguen aquest tipus d’ajudes a esportistes amb resultats destacats de nivell A i B, que combinen l’esforç en competicions esportives amb els seus estudis.

La línia d’ajudes preveu 100.000 euros, que s’han repartit entre 164 beneficiaris, dels quals 83 són xiques i 81, xics, de 34 federacions esportives valencianes. La mitjana d’ajuda per beneficiari ha sigut de 600 euros anuals.

Segons el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, “la quantitat que rep cada esportista amb aquesta ajuda és modesta, però és un gran pas, ja que abans no es contemplaven aquestes beques. Amb aquesta nova iniciativa vetlem pels joves esportistes valencians que combinen la competició i els estudis. Són beques que ajuden a sufragar despeses que es generen tant de les competicions com dels estudis en centres educatius del nostre territori”.

En aquesta convocatòria s’han beneficiat 17 esportistes de rem; 16 d’atletisme; 12 de rugbi; 11 de vela; 9 de judo i 9 més de taekwondo; 7 d’orientació; 6 de beisbol, lluita, ciclisme, pilota i natació, respectivament; 5 de futbol i de piragüisme, respectivament; 4 de gimnàstica adaptada, karate, handbol, natació adaptada i triatló, respectivament; 3 de frontenis i 3 més d’activitats subaquàtiques; 2 de sofbol, ball esportiu, gimnàstica i halterofília, respectivament, i 1 per a cadascun dels esports següents: tenis, tir amb arc, salvament i socorrisme, bàsquet, bàdminton, kick-boxing, caça, patinatge i esgrima.

Resolució en el DOGV: clicar aquí

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.