BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Èxit en el I Cicle de Converses Falleres a Carlet

Rafa Rivera convidà a la participació, i Miguel Arraiz va fer un repàs a la evolució estètica de les Falles al llarg de la història | La cloenda de les jornades va servir per anunciar l'entrada de dos noves comissions al Grup de Falles I+E

El primer cicle de converses falleres de la ciutat de Carlet celebrat els dies 16 i 17 d’Octubre va estar un èxit total i absolut. La sala de la casa de la cultura es va plenar de gom a gom els dos dies programats per la comissió de l’Avinguda Blasco Ibáñez, tant a la xarrada de Rafa Rivera de dijous com a la de Miguel Arraiz a l’endemà. El públic, provinent no només de Carlet, sinó també de València i Torrent, va rebre amb entusiasme cada conversa.

20141019 exit cicle converses carlet

El dijous va ser l’arquitecte Rafa Rivera l’encarregat de convidar a la participació al públic, integrat per representants polítics i fallers de la localitat. Així, van estar presents el regidor de cultura de Carlet, Leopoldo Hernàndez, el president de la Junta Local de Carlet Vicente Pueblas i la secretària Rosa Mª Díaz-Hellín, a més de presidents d’altres comissions de la ciutat com Javier Gómez, de la Falla Pensat i Fet i Álvaro Morales, de El Vidre, així com membres del Grup de Falles I+E.

Rivera, qui a més és també membre del grup Crearqció (autors de les falles de Avinguda Blasco Ibáñez per a 2015) explicà què allò important és la implicació, tenint present què l’espai públic és col·lectiu i democràtic, un lloc on conversar i arribar a un enteniment. Així, per a Rivera, les falles han de “fer pensar i xarrar” a l’espectador.

Divendres va ser el torn de Miguel Arraiz, arquitecte i autor de la Falla Nou Campanar per a 2015. La seua va ser una xerrada molt visual, recolzada en més de 80 fotografies què l’ajudaren a donar un repàs pels canvis estètics i conceptuals de les falles al llarg de la història, passant pel treball d’artistes com Regino Más, Alfredo Ruiz o Manolo Martín.

Tant la conferència de dijous com la de divendres va comptar amb la participació activa del públic assistent, convertint l’acte en una autèntica conversa al voltant de les falles, la experimentació i la participació.


 

El Mocador i Nou Campanar, les noves incorporacions al grup de Falles I+E

Durant la cloenda del I Cicle de Converses Falleres es va anunciar l’entrada de dos noves comissions al Grup de Falles I+E. Així, juntament a la incorporació de la mateixa Avinguda Blasco Ibáñez el passat mes de maig, s’afegeixen ara les comissions de El Mocador de Sagunt i Nou Campanar de València.

Ambdues comissions s’estrenen en això de plantar falles què alguns consideren experimentals i innovadores, i ja han fet públics els seus projectes per a les falles de 2015. Així, El Mocador comptarà amb Miguel Balaguer per a la falla gran amb el seu projecte “#Innovació”. La falla infantil serà obra de Cristian Garcia Parrado Dolz. Per la seua banda, Nou Campanar comptarà amb el duo format per l’artista David Moreno i el mateix Miguel Arraiz, amb dos projectes trencadors i què ja estan donant que parlar, com són “Taracea” per a la infantil i “Ekklesía” en la gran.

VLC Noticias | Redacción

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.