EXTINGIT l’incendi d’Artana després de les tasques de refresc per a evitar que revife

CpZlsFnVUAASYeq
image-412390
El foc ha afectat unes 1.600 hectàrees, 700 de les quals formen part del parc natural de la serra d’Espadà

EXTINGIT l’incendi d’Artana després de les tasques de refresc per a evitar que revife Un total de 7 mitjans aeris s’han incorporat per tercer dia consecutiu a l’incendi que crema des d’aquest dilluns a Artana (Plana Baixa), segons han informat fonts del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana. Als mitjans aeris se suma el treball dels 100 efectius terrestres que avui treballen a la zona i que passat el migdia d’aquest dijous han donat l’incendi per estabilitzat.

El foc, perimetrat des de fa hores, ha cremat unes 1.600 hectàrees, de les quals al voltant de 700 corresponen al parc natural de la serra d’Espadà. La nit, segons els equips d’extinció, ha estat tranquil·la i això ha permès als efectius treballar en bones condicions.

Segons les primeres hipòtesis, el foc es podria haver iniciat a causa d’una crema agrícola a la zona del pinar de les Penyes Aragoneses d’Artana, i afecta els termes d’ Artana,Alcúdia de Veo i Tales, a les immediacions del parc natural de la Serra d’Espadà. Un altre flanc, ja controlat, es va dirigir en les primeres hores de l’incendi cap a Onda, Eslida i Aín.

Quatre bombers atesos

Durant els quatre dies que porta actiu l’incendi, l’equip sanitari de la Generalitat Valenciana instal·lat al Lloc de Comandament Avançat de l’incendi forestal d’Artana ha practicat quatre assistències al personal que treballa en les labors d’extinció.

Segons informa el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències de la Generalitat, lesatencions han estat per contusions i inhalacions de fum, i dos de les assistències van precisar el seu trasllat a l’Hospital de la Plana de Vila-real, mentre que les altres dues es van realitzar sobre el terreny.

Al lloc de comandament de l’incendi –des d’on es coordinen totes les tasques d’extinció– s’ha instal·lat un hospital de campanya i es disposa d’una unitat del Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), d’una altra unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) i d’un Vehicle d’Intervenció Ràpida (VIR), amb els seus corresponents equips sanitaris.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.