FAPA València acusa a Educación de negarse a aumentar las plazas públicas en barrios deficitarios

FAPA-València considera que darrere del futur decret la Conselleria de Educació de la Generalitat Valenciana té una clara intenció de no augmentar el nombre de places públiques en els barris deficitaris de les grans ciutats i per tant la de no construir centres públics en districtes i municipis que ho demanden.

Remei Santacatalina, a la derecha, en la firma de un acuerdo
image-35498

Remei Santacatalina, a la derecha, en la firma de un acuerdo

La presidenta de la federació d’associacions de pares i mares d’alumnes de València (FAPA-València), Remei Santacatalina, ha afirmat este matí, de hui dijous 27 de desembre, que la futura norma d’admissió d’alumnat que pretén la implantació del districte únic a partir del curs pròxim provocarà el transvasament d’alumnat de l’escola pública a la concertada degut a que l’administració pública mai ha fet una previsió d’oferta de places públiques suficients per a garantir el dret real que tenen els pares i mares d’elegir el centre públic on volen escolaritzar els seus fills i filles.

FAPA-València realitza esta valoració perquè coneix de primera ma els problemes d’escolarització que cada any pateix l’alumnat de grans ciutats coma ara Torrent o Gandia i sobretot a la ciutat de València, en barris com el de Campanar, Patraix, Russafa, entre altres, per a poder optar a una plaça pública.

En Campanar de 11 centres tres són públics i 8 concertats

Al barri de Campanar per exemple s’atén a la població escolar d’infantil i primària amb un total d’onze centres, dels quals sols tres són públics i 8 concertats. En este barri la demanda de places públiques d’educació infantil de tres anys ha estat desbordada en els últims quatre anys i per a pal•liar el nombre deficient de les places públiques ofertades, s’han habilitat barracons i aules addicionals en espais comuns dels centres públics, “el que fa mermar la qualitat educativa dels nostres fills i filles”, subratlla Santacatalina.

Al Consell Escolar Municipal de l´Ajuntament de València representants de FAPA-València han argumentat sempre que cal redefinir les àrees d’escolarització perquè l’augment de la població escolar així ho demanda, però que és necessari crear centres públics on calga per a garantir una distribució equilibrada de l’alumnat i per a això cal un estudi previ al procés d’escolarització.

La federació de pares alerta dels perills que suposarà que a València ciutat es passe de 22 districtes a tan sols 4 ó 5 i és que aquells que demanen un centre lluny del seu domicili hauran de pagar íntegrament el servei de transport escolar i, per supost, que la Conselleria deixarà d’invertir en aquells centres que siguen menys demandats, abandonant-los i convertint-los en assistencials.

VLC Ciudad/Redacción

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

One Response to "FAPA València acusa a Educación de negarse a aumentar las plazas públicas en barrios deficitarios"

  1. Pingback: Bitacoras.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.