Finalitzen les obres de l’estació de bombament Mare de Déu del Carme del Grau

visita obras estacion bombeo virgen del carmen (3)
image-409628
L’alcaldessa i el tinent d’alcaldia del Grau han visitat les obres, en les quals s’han invertit més de 267.000 euros

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó, han visitat l’estació de bombament Mare de Déu del Carme del Grau, on han finalitzat les obres de renovació en els darrers dies.

A partir d’ara, el Grau podrà afrontar amb majors garanties episodis de fortes pluges ja que “aquesta actuació permetrà que es minimitzen les inundacions en el centre, en concret en l’entorn dels carrers d’Alcossebre i Eivissa, i de les places del Pintor Porcar i de la Mare de Déu del Carme, precisament, una de les àrees més afectades per les pluges torrencials que va patir Castelló l’any passat”, ha destacat l’alcaldessa.

Marco ha subratllat que aquest tipus d’infraestructures antiinundacions “ajuden a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat, que és l’objectiu prioritari que ens marquem des del Govern municipal a l’hora de prioritzar els projectes urbanístics”. La renovació de l’estació de bombament de la plaça de la Mare de Déu del Carme ha requerit una inversió d’un poc més de 267.000 euros i s’engloba dins de les obres financerament sostenibles en les quals, en conjunt, l’Ajuntament de Castelló ha invertit 3,4 milions d’euros.

Per la seua banda, el tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha explicat que la plaça de la Mare de Déu del Carme i els carrers adjacents “presenten un punt profund en l’orografia del Grau de manera que es converteix en una zona d’acumulació d’aigües, l’única evacuació de les quals és mitjançant impulsió, de manera que és essencial garantir la continuïtat en el servei de les estacions de bombament”.

L’actuació ha consistit en la renovació completa de l’equipament del grup d’impulsió; la modificació de la configuració dels pantalons i el sistema de valvuleria del bombament perquè en casos d’emergència amb una tercera bomba instal·lada puga funcionar a ple rendiment; la millora de l’equipament de les bombes i del control del seu funcionament a través d’un sistema de telecomandament i telecontrol; la renovació del grup electrògen que hi havia per un de nou insonoritzat que minimitzarà les molèsties per soroll als veïns i veïnes de la zona, així com la renovació de la canonada d’impulsió existent. L’obra també ha inclòs la modificació de la caseta d’instal·lacions situada al pati del col·legi Sebastián Elcano.

Aquesta obra forma part del paquet d’obres hidràuliques que l’ajuntament ha executat durant aquest any, amb la finalitat de pal·liar els efectes de les pluges al Grau i a la Marjaleria. La primera fase fou el projecte d’increment d’alleujament de la séquia de l’Obra, adjudicat per un import de 686.000 euros a la unió temporal d’empreses ADC-Jujosa; la segona obra ha sigut l’ampliació de la capacitat d’alleujament de la séquia de la Plana, executada per Becsa per un import d’1.380.000 euros, i per últim, aquest projecte de renovació de l’estació de bombament Mare de Déu del Carme del Grau, adjudicat per un import de 267.000 euros a Becsa.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.