Foment s’excusa davant Compromís i afirma que té un projecte per al punt negre de la N-340 a Orpesa

img_1234
image-438105
Els senadors reclamaran tota la informació disponible del projecte ja que es tracta “d’una zona sense voreres, sense projecte ni partides conegut i sobre la qual fins ara no s’ha actuat

El senador de Compromís Carles Mulet ha assenyalat, després d’haver llegit en la resposta del Govern a una pregunta en què la coalició s’interessava per les mesures previstes per acabar amb la perillositat de les ‘Costes d’Orpesa’ de la N-340, que “davant d’un projecte fins ara desconegut i que ens sona a excusa, reclamarem tota la informació sobre el mateix i sobre aquesta construcció de la duplicació i millora de la carretera N-340 en aquest tram, per conèixer de què estem parlant i si les mesures coincideixen amb les nostres peticions“. En la resposta s’assenyala a més que el trànsit registrat en aquesta zona l’any 2015 va ser de 12.303 vehicles al dia, amb gairebé un 4% de vehicles pesants.

Mulet ha recordat que la N340 entre Orpesa i Benicàssim, (el tram de les denominades “costos d’Orpesa”) continua sent un punt de gran perillositat per a tot tipus de vehicles. En certs trams no existeix el més mínim voral per poder desplaçar-se amb bicicleta o ciclomotor o per fer parades d’emergències de vehicles després d’una gran costa. Des del cim en direcció a Orpesa és un tram realment perillós, ja que de baixada només hi ha un carril amb una ratlla contínua i sense vorera ni voral. Si qualsevol vehicle té un contratemps en la baixada prologada, no té espai per apartar-se, incrementat el perill. En aquest mateix tram, la seua pujada sí que té dos carrils, però també sense voral.

Cal recordar que aquest vial és usat diàriament per milers d’usuaris, especialment en temporada estival. Tot això es manté tot i ser tècnicament possible i aparentment fàcil donar-li solució a aquesta situació. Per a Mulet “l’actuació milloraria la seguretat a la zona notablement després de tants anys sense actuar a la zona“.

Compromís ha reclamat recentment la compareixença del ministre de Foment per conèixer els motius pels quals no ha atès la petició de reunió sol·licitada pels senadors de Compromís per abordar el desviament de trànsit de l’A-7 per l’AP7 mentre duren les obres a la plana i per la situació dels antics trams de la N-340 al seu pas pel Maestrat, la creació d’un nucli de rodalies a Castelló, les freqüències després del tercer fil, la manca d’aposta per connectar l’a-7 fins a Catalunya, la marginació del Corredor Mediterrani, del Tren de la Costa i de les actuacions que requereix la Ciutat de València per a modernitzar i adaptar la seua xarxa ferroviària o l’anunci d’ampliació de la Pista de Silla (V-31) i de la V-30 a Xirivella, entre d’altres.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.