BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Giner assegura que el boom turístic és una “morfina estadística que oculta la precarietat del mercat laboral”

València Noticies | Redacció.- El portaveu autonòmic de Ciutadans, Fernando Giner, ha afirmat hui que el boom turístic està actuant en la Comunitat com a una “morfina estadística que oculta la precarietat del mercat laboral”.

Fernando Giner.
image-414340

Giner ha destacat que l’augment de l’arribada de turistes a la Comunitat no està provocant una millora del mercat laboral. “Les dades del Ministeri d’Ocupació de contractació demostren que un terç dels contractes tenen una duració màxima d’un mes i un altre terç dels contractes tenen una duració indeterminada. Amb este tipus de contractes és impossible tindre estabilitat i un pla de vida”, ha afirmat Giner.

Dels 163.866 contractes firmats en la Comunitat Valenciana en el mes de juliol, 54.198 van tindre un duració d’un mes o menys (el 33,07% del total) mentres que 54.910 es van firmar per una duració indeterminada (el 33,50%) pel que en qualsevol moment es poden extingir. “Este tipus de contractes està provocant un desplaçament de la classe mitjana sense que s’aportació cap solució a la precarització que patixen els ciutadans”, ha dit Giner.

El portaveu autonòmic de Ciutadans ha destacat que l’absència de contractes estables “demostra que no hi ha una solució alternativa a la construcció. Vivim una situació històrica amb l’arribada de milers de turistes que ens estan derivant els touroperadores però no s’està aprofitant la situació per a estabilitzar el mercat laboral i enfortir a la classe mitjana de la Comunitat”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.